Megszületett az MVM csoportszintű bérmegállapodás
Legfrissebb

- Koronavírus - felhívás

- Utazás kiállításon a Paks II. interaktív kamion

- Határtalanul – információs nap Pakson

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Megszületett az MVM csoportszintű bérmegállapodás

2016. május 17. 09:01:04  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest/Paks, 2016. május 17., kedd  – Aláírták az MVM Csoport 2016. évi csoportszintű bér- és szociális megállapodását, ez alapján megtörténhet a helyi szintű megállapodások megkötése, ez folyamatban van – közölte az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ).

                                               

A szervezet által közzétett dokumentumban az áll, hogy a Munkáltató és az Érdekképviseletek a munkaerő-piaci viszonyokhoz, az MNB aktuális inflációs előrejelzéséhez és a társaságok teherbíró képességéhez igazított három százalékos keresetfejlesztésről kötöttek megállapodást azzal, hogy a keresetfejlesztésen belül három százalékos átlagos alapbérfejlesztés lehetséges, a május havi munkabérek elszámolásával egyidejűleg, 2016. január 1. napjára visszamenőleges hatállyal.

 

Mint írják, a megállapodás megerősíti a 2015. december 1-jén kötött csoportszintű szociális- és jóléti célú megállapodásban foglalt béren kívüli juttatásokat és azok mértékeit, továbbá rendelkezik az infláció kezeléséről, valamint arról is, hogy az MVM Csoport stratégiai célkitűzéseinek erősítése érdekében az EBITDA mutató túlteljesítése esetén fizethető egyszeri juttatásról a Felek tárgyalásokat folytatnak.

 

Az alapbérfejlesztés végrehajtására vonatkozó szabályokat és a csoportszintű bér- és szociális megállapodást a CsH-12. Csoportszintű Határozat tartalmazza, mely a dokumentumtárban mindenki számára elérhető.

 

A dokumentumban megállapítják, hogy mind a munkavállalók, mind a munkáltató szempontjából elfogadható megállapodást dolgoztak ki, amelyet jó kompromisszumként értékelnek.

- A megállapodás hozzájárult ahhoz, hogy az energetikai iparágban az MVM Csoport bér- és béren kívüli juttatásainak színvonala továbbra is kiemelkedő legyen a versenytársak között – áll az EVDSZ közleményben.

 


 Képünkön: MVM - Fotó: Paks-Press/Kiss G. Péter. +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű