Cirjenics ezüstérmes Bakuban
Legfrissebb

- A viták napja volt a testület ülésén

- A TVEL legyártja paksi fűtőelemeket

- Tíz elektromos buszt vásárol Paks

- Paks II. – Tiszta és hatékony áramtermelés

- Süli: világszínvonalú blokkokat építünk

- Áder: a klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

- Klimavédelem – atomenergiával

- AtomEco: átláthatóság, párbeszéd és szakmaiság

- A Paks 2. projekt már 400 engedéllyel rendelkezik

- MVM Élménynap

- Testületi ülés

- Paks II. projekt: folyamatos a munkavégzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Cirjenics ezüstérmes Bakuban

2016. május 09. 09:42:43  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks/Baku, 2016. május 9., hétfő - Cirjenics Miklós ezüstérmet nyert a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának bakui Grand Slam-versenyén, vasárnap.

 

A viadal honlapja szerint a 26 éves paksi versenyző vasárnap azeri, lett, portugál és német ellenfélen keresztül jutott el a 100 kilogrammos súlycsoport döntőjéig. Ott a tavaly Mesterek Tornája-győztes grúz Beka Gviniasvili várt rá, s a mérkőzés csak 36 másodpercig tartott.

Ennek ellenére elképesztő judót mutatott be Hangyási László tanítványa, aki tehát öt ippon-győzelemmel jutott be a döntőbe. A paksi judós háromszáz ponttal gazdagodott, amely máris kvótás pozícióba repítette őt, s nagy valószínűséggel indulási jogot ér számára a 2016-os riói olimpiára. 

- Ha nem hoz kedvezőtlen eredményeket az utolsó „nyílt” kvalifikációs verseny, a kazah Grand Prix, akkor Miklós „direkt” kvalifikációt szerez Rióra – értékelt a judoinfo szakportál.


A nehézsúlyúaknál Bor Barnának egyetlen győzelem is elég volt a bronzéremhez. Az ASE óriása intéssel győzte le kubai riválisát, majd vereséget szenvedett a brazil David Mourával ellen. A vigaszágon és a bronzcsatában már nem álltak ki ellenfelei, így most elég volt ennyi is a dobogó alsó fokához és a kétszáz kvalifikációs ponthoz.

 

A kvalifikációs időszakból még két verseny van hátra: egy hét múlva az almati GP, majd a hónap végén a mexikói Mesterek Tornája. 


Képünkön: bakui Grand Slam-verseny dobogója. Balról az első az ezüstérmet nyert Cirjenics Miklós. 

Fotó: IJF/judoinfo.hu


+++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű