Szabó Péter: az ajtóm nyitva áll
Legfrissebb

- Koronavírus - felhívás

- Utazás kiállításon a Paks II. interaktív kamion

- Határtalanul – információs nap Pakson

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Szabó Péter: az ajtóm nyitva áll

2016. május 08. 21:14:09  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2016. május 8., vasárnap - Szabó Péter alpolgármester nyerte a hetes körzetben tartott időközi választást 2016. május 8-án. A választásra jogosultak közül 486-an járultak az urnákhoz. Minden leadott szavazat érvényes volt. A legtöbb szavazatot Szabó Péter kapta.

 

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a körzet képviselőjének, Tell Editnek összeférhetetlenség miatt le kellett mondania tisztéről, miután a Csengey Dénes Kulturális Központ szakmai igazgatója lett.

A választási adatok szerint a legtöbb szavazatot, 234-et Szabó Péter (Fidesz-KDNP-Lokálpatrióták) kapott a választóktól. Mezősi Árpád (MSZP) 183, Gáspár Viktor (Jobbik) 64, Szarka Istvánné (Munkáspárt) 5 szavazatot tudhat magáénak.

 

Szabó Péter alpolgármester, a hetes körzet új képviselője az eredmények ismeretében rövid interjút adott a Paks-Press Hírügynökségnek.

- Mindenek előtt azoknak szeretném kifejezni köszönetemet, akik megtiszteltek bizalmukkal, és rám szavaztak, de az egész körzet képviselője leszek, és mindenki előtt az ajtóm nyitva áll - fogalmazott Szabó Péter. Mint mondta, számított rá, hogy szoros lesz a "küzdelem", de képviselő-jelölt társait is várja majd a közös munkában.

- Nagyon örülök, hogy a szavazók többsége engem választott és igyekezni fogok, hogy a bizalmat megszolgáljam. A választók megértették Süli János polgármester üzenetét, a városért most már együtt kell dolgoznunk. Ezt munkával kezdem, rövidesen, szándékaim szerint szeretnék találkozni egy lakossági fórum keretében az Ady utca lakosaival és az egész körzetben élőkkel, hogy a most elnyert felhatalmazás alapján a választási ígéretek is valóra váljanak. - A körzetnek három évig lehetek a képviselője egyelőre, ezalatt nagyon sok lesz a tennivaló - fűzte hozzá.

 

Hirt Ferenc Paks országgyűlési képviselője azt mondta, hogy köszönet hangján kell szólni mindazoknak, akik szavaztak, akik a választási munkában részt vettek, az együttműködés, amely kialakult a Fidesz - KDNP - Lokálpatrióták és a város vezetése között, lehet sikeres szövetség. Paks előtt nagy feladatok állnak, a munka következik.


Bagdy László a KDNP helyi szervezetének elnöke szavai szerint az aláírt együttműködési megállapodás első eredménye a május nyolcadiki választás. A megállapodás értelmében továbbra mindenkit várnak, aki a megállapodáshoz csatlakozni kíván.  


Kovács Sándor a Fidesz helyi szervezetének ügyvezető alelnöke azt mondta, hogy a szervezet megújulása meghozta az első eredményt, választók visszaadták a szervezet hitét.

 

Képünkön: a Fabro pincében a szervezet tagjainak és aktivistáinak is köszönetet mondtak. Balról-jobbra: Szabó Péter, Kovács Sándor, Hirt Ferenc. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű