Az MVM is csatlakozott a környezetvédelmi akcióhoz
Legfrissebb

- Koronavírus - felhívás

- Utazás kiállításon a Paks II. interaktív kamion

- Határtalanul – információs nap Pakson

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Az MVM is csatlakozott a környezetvédelmi akcióhoz

2016. május 02. 07:11:15  nyomtatási kép
Budapest, 2016. május 2., hétfő (PAKS-PRESS) – Idén hatodik alkalommal valósult meg a TeSzedd! szemétszedési akció, melyhez idén már az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. is csatlakozott.

 

Ozsvárt Dorina írja:

 

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén már hatodik alkalommal valósult meg a szemétgyűjtési akció április 28. és május 1. között, melyre az egész országban bárki jelentkezhet egy önkéntes csapat és egy találkozási pont létrehozásával.

 

A mozgalom célja, hogy minden évben egyszer megtisztítsák a jelentkezők a szűkebb-tágabb környezetüket, és egy nap erejéig tehessenek valamit egy adott terület szebbé tételéért.

 

Ahogy a TeSzedd! hivatalos oldalán is olvasható, idén is szerepelnek nemzetközi porondon: Magyarország 2014-ben csatlakozott az akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre.

 

A Föld Napja alkalmából, a TeSzedd! akció keretében az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. is részt vett idén a szemétszedési akcióban, melyen önkéntes kollégák tisztították meg április 28-án 10 és 15 óra között a budapesti Mocsárosdűlőt.

A lelkes résztvevők igazán eredményes napot tudhattak maguk mögött, hiszen mintegy 300 zsák szemetet sikerült összegyűjteniük a természetvédelmi területen.

 

Az önkéntes munka, a közösségi szerepvállalás már nem ismeretlen a társaság dolgozói számára. A cél az volt, hogy az Öltözz pirosba! kampányhoz hasonlóan ezúttal is minél többen segíthessenek és cselekedhessenek egy nemes célért.

 

Úgy tűnik, egyre több ember osztozik azon a véleményen, miszerint mindannyiunk ügye, hogy tiszta és egészséges környezetben éljünk.

 

Az idei évben rekordot döntött a „tavaszi nagytakarításban” résztvevők száma: több mint 128 ezer önkéntes regisztrált hazánkban összesen 2240 találkozási pontra. 


Fotó: MVM/Bende Tamás. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű