A paksi ürgék az MVM-be látogatnak
Legfrissebb

- Koronavírus - felhívás

- Utazás kiállításon a Paks II. interaktív kamion

- Határtalanul – információs nap Pakson

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A paksi ürgék az MVM-be látogatnak

2016. május 02. 07:03:46  nyomtatási kép

Budapest, 2016. május 2., hétfő (PAKS-PRESS) – Vincze Bálint kiállítása minden érdeklődőt vár Budapesten, az MVM Székházban.

 

Ozsvárt Dorina írja:

 

Vincze Bálint az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tipográfusa és grafikusa, akinek kedvenc időtöltése a természetfotózás. A művész mintegy kilenc éve hódol szenvedélyének, elsősorban Paks és környékén, az ürgék pedig mindig is alkotásai egyik legfőbb témájának számítottak.

 

Vincze Bálint olyan kiállításokkal büszkélkedhet, mint „A természet ölében” című fotókiállítás, mely a Vidékfejlesztési Minisztériumban volt látható, vagy a „Négy év − négy évszak − négy főváros” című természetfotó kiállítás a budapesti Francia Intézetben, de láthatták már műveit Szentpétervár, Rio de Janeiro, Moszkva, Bécs, Prága és Pécs városában is.

 

Aktuális kiállítása a „Paksi Ürgék” címet viseli, mely április 29-től június 3-ig tekinthető meg Budapesten, a Szentendrei úti MVM Székház aulájában, a Jedlik Ányos terem előtti Galériában. Az itt látható alkotások fele lentikuláris kép, azaz három különböző fotó egyazon felületre nyomtatásával szinte életre kelnek, mozognak a fotókon látható ürgék.

 

A Tetőtér című fotó szintén a kiállítás részét képezi, mely egy többszörösen díjnyertes alkotás, a 34. Magyar Sajtófotó Pályázaton a „Természet és tudomány (egyedi)” kategóriában 3. helyezést ért el, továbbá az olaszországi Oasis versenyen, emlős kategóriában bekerült a legjobb tíz közé. A kiállított képek mindegyike 2015-ben készült, annak apropóján, hogy abban az évben az ürge volt az év emlőse.

 

Vincze Bálint a minap egy újabb rangos elismerésben részesült. Az ürge fotózása kapcsán vehetett át Miniszteri Elismerő Oklevelet Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől, valamint Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkártól, újszerű és egyedi látásmóddal bemutatott felvételeiért. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű