További tárgyalást sürgetnek a munkáltatók
Legfrissebb

- Koronavírus - felhívás

- Utazás kiállításon a Paks II. interaktív kamion

- Határtalanul – információs nap Pakson

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


További tárgyalást sürgetnek a munkáltatók

2016. április 19. 10:56:17  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2016. április 19., kedd - Az EDF DÉMÁSZ, az E.ON Csoport, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport és az MVM Csoport közös közleményükben további tárgyalást sürgetnek, miután három százalékos emelésre tettek javaslatot, ezt azonban a villamosenergia-ipari ágazat érdekképviselete nem fogadta el. A munkáltatók felajánlják a szakszervezeti oldalnak, hogy folytassák a tárgyalásokat.

 

Mint azt a munkáltatói oldal a közös közleményben hangsúlyozza, az elmúlt évek során nyílt, konstruktív partneri párbeszéd alakult ki az villamosenergia-ipari dolgozók érdekegyeztető szervezete és a munkáltatók között.

 

Az ágazati bérmegállapodás hiányától függetlenül az ágazaton belül már több vállalatnál is megszülettek a 2016. évi bérmegállapodások. Az E.ON Csoportnál,  az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoportnál és a Mátrai Erőmű Zrt.-néltörtént megállapodások értelmében 7600 munkavállaló részesül béremelésben. Az EDF DÉMÁSZ Zrt.-nél és az MVM Csoportnál még folyamatban vannak a tárgyalások.

 

Mint írják, a munkáltatói oldal a jövőben is ennek fenntartására törekszik és 2016. évben is elkötelezett a munkaerő-piaci viszonyokhoz, a hivatalos inflációs előrejelzéshez és a társaságok teherbíró képességéhez igazított korrekt keresetfejlesztés megvalósításában.

 

- Fontos, hogy a Villamos-energia ipari Kollektív Szerződés, a helyi Kollektív Szerződések és az elmúlt években megkötött bérmegállapodások kiszámítható viszonyokat teremtettek a munkavállalóknak és a munkáltatóknak egyaránt, megőrizve a hazai munkaerő-piacon is kimagasló juttatási csomagokat, ezáltal tovább ösztönözve a kiemelkedő teljesítményeket – áll a dokumentumban. +++

 

 

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű