Szemmel látható a térség fejlődése
Legfrissebb

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

- Elkezdődött a Paks körüli utak felújítása

- Testületi ülés

- Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

- Ideje nagyon komolyan venni a járványt

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Szemmel látható a térség fejlődése

2016. március 30. 17:21:02  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Solt, 2016. március 30., szerda - Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott, a Miniszterelnökség által támogatott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma 2016. március 30-án, Solton tartotta soron következő ülését.

 

A Solt Város Polgármesteri Hivatalában tartott nyilvános kuratóriumi ülésen a tisztségviselők áttekintették a 2015. novemberi ülés óta elvégzett feladatokat, és döntéseket hoztak a 2016. évi működéshez szükséges intézkedésekről. Mind a 86 nyertes pályázóval megkötötték a támogatási szerződéseket, a vonatkozó beszerzéseket és beruházásokat az érintett önkormányzatok megkezdték, amelyeket 12 hónapon belül be kell fejezniük.

 

A Kuratórium megtárgyalta és elfogadta a 2016. évi kommunikációs tervet és jóváhagyta a kapcsolódó szerződések megkötését. Döntés született a 2016. évi költségvetési tervről, ezen belül a működési költségek reális csökkentéséről. A kurátorok áttekintették és elfogadták a 2015. év végén lezárt monitoring jelentést, amely tételesen összefoglalja az Alapítvány működésének első 5 évében támogatott pályázatok aktuális helyzetét. A Kuratórium foglalkozott egyedi szerződésmódosítási kérelmekkel is.

 

Dr. Kovács Antal a Kuratórium elnöke az ülés után újságíróknak elmondta, az elmúlt években végrehajtott támogatásnak köszönhetően a térség településein látszik a fejlődés. A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 2011-ben jött létre, amelynek célja a kedvezményezett területeken megvalósuló térségfejlesztés, az életminőség emelése. Az érintettségi kört a paksi és a kalocsai kistérség, valamint a szekszárdi kistérség egy részét magába foglaló 41 település alkotja. Az Alapítvány már hatodik éve dolgozik a térségben, jogszerűen, átlátható módon, a nyilvánosság teljes körű biztosításával és közmegelégedéssel.

 

Az Alapító Okiratban foglaltak alapján az atomerőmű 2011-től 2014-ig évente 500 millió forintot bocsátott az Alapítvány rendelkezésére, 2015-ben pedig a Miniszterelnökséghez benyújtott nyertes pályázatán keresztül jutott 750 millió forintnyi forráshoz.

 

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz kapcsolódó információk megtalálhatók a www.jovonkenergiaja.hu oldalon.

 

Képünkön: beszámolók hangzanak el a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) kuratóriumának soros ülésén. 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű