MSZP: Mezősi Árpád indul a képviselői helyért
Legfrissebb

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

- Elkezdődött a Paks körüli utak felújítása

- Testületi ülés

- Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

- Ideje nagyon komolyan venni a járványt

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


MSZP: Mezősi Árpád indul a képviselői helyért

2016. március 22. 14:51:13  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2016. március 22., kedd – Mezősi Árpádot jelöli a május nyolcadikán tartandó időközi önkormányzati választásokra az MSZP paksi szervezete. A hetes körzet képviselői helye Tell Edit lemondása miatt üresedett meg.

 

A jelöltet ma sajtótájékoztatón „mutatta be” Heringes Anita országgyűlési képviselő, a pártszervezet vezetője. Mezősi Árpád „régi motorosnak” számít az önkormányzati terepen, hiszen nyolc éven keresztül volt önkormányzati képviselő és négy éven keresztül volt önkormányzati bizottsági tag.

 

Heringes Anita úgy vélekedett, hogy a 2014-es önkormányzati választások óta eltelt közel másfél évben „nem sok minden” történt ebben körzetben, mint fogalmazott: talán a legelhanyagoltabb körzete ez városnak, függetlenül attól, hogy áthúzódó beruházásként felújították az Újtemplom utcát. 

- Mezősi Árpád folytatná az utcafelújításokat – mondta példaként terveiről.

 

Heringes Anita a körzetben induló Szabó Péter alpolgármesterrel – mint a Fidesz helyi alelnökével - úgy számol, hogy maradhatna olyan alpolgármester, akivel Mezősi Árpád együtt tudna dolgozni a körzetért. Hangsúlyozta, hogy ez a közös munka igaz a parlamentben tanúsított magtartására is, hiszen Paks jövőéért, ott is mindent megtesz. De szeretné, ha a képviselő-testületben is lenne egy „követe” hogy ez közös munka megalapozottabb legyen. 

 

Arra a felvetésre, hogy a most megkötött Fidesz-KDNP-Néppárti helyi önkormányzati együttműködés a város jövője ügyében haladjon, mint mondta, kész akár a szövetség, illetve Süli János polgármester rendelkezésére állni, továbbra is segíteni és a parlamenti frakcióban továbbra is tolni a „paksi szekeret”. Ez elsősorban a paksi bővítés ügyére vonatkozik, de mint mondta, az MSZP frakciónak elsősorban az átláthatósággal vannak gondjai, és nem magával a bővítés tényével. Hangsúlyozta azt is, hogy a "paksi bővítés miatt nincs feszültség közte és a parlamenti frakciója között".

 

A mai bejelentéssel a mezőnyben már három szereplő van, hiszen korábban a Jobbik is bejelentette képviselőjelöltjét, Gáspár Viktort.

 

A sajtótájékoztató tartó Heringes Anita és Mezősi Árpád úgy vélekedett, hogy az önkormányzati választásokon résztvevő jelöltek szimpátia-relevanciáját nem a politikai hovatartozásuk határozzák meg, hanem a jelölt iránt érzett lakossági megítélés. Ebből pedig az is következhet, hogy a kevésbé ismert jobbikos jelölt mellett a két „nagy”, az ismertebb Szabó Péter és Mezősi Árpád versenyéről dönthet a körzet.  

Arról továbbra sincs hír, hogy más jelöltet indít-e más politikai szervezet. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű