Országgyűlési képviselői látogatás az atomerőműben
Legfrissebb

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

- Elkezdődött a Paks körüli utak felújítása

- Testületi ülés

- Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

- Ideje nagyon komolyan venni a járványt

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Országgyűlési képviselői látogatás az atomerőműben

2016. március 18. 12:00:49  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2016. március 18., péntek – Látogatást tett a Paksi Atomerőműben Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. A politikus szerint kiemelt fontosságú, hogy Tolna megye és Paks meghatározó szereplői egymást támogatva dolgozzanak a térségben élők jövőjéért, amelynek egyik kulcsa az atomerőmű biztonságos és gazdaságos üzemeltetése.

 

Meggyőződtem róla, hogy az idén bevezetett 15 hónapos üzemeltetési ciklus gazdaságos és biztonságos, és nem csak az itt élők, de az egész ország érdekeit szolgálja – mondta a Paksi Atomerőműben tett látogatását követően Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció országgyűlési képviselője.

- A paksi térségben élők számára elengedhetetlen, hogy a meghatározó helyi szereplők egymással összefogva tegyenek meg mindent a régió fejlődése érdekében. A térség motorja a Paksi Atomerőmű, jó volt látni azt a felkészültséget és elkötelezettséget, amit itt tapasztaltam – fűzte hozzá Hirt Ferenc.

 

A kormánypárti politikus tájékozódott az atomerőműben zajló mindennapi munkáról, az aktuális feladatokról, illetve a  körzetében is sokak érdeklődésére számot tartó új típusú, 4,7%-os átlagdúsítású üzemanyag-kazetta alkalmazásáról.

 

Hirt Ferenc emlékeztetett rá, hogy a Paksi Atomerőmű blokkjai a magyar fogyasztók villamosenergia-igényének 36,2 százalékát fedezik fenntartható módon, káros anyag kibocsátása nélkül. – Az atomerőmű révén Tolna megye kiemelt szerepet tölt be a magyar gazdaságban – húzta alá a képviselő.

 

A képviselő szerint az a 30 évnyi szakmai tapasztalat, amellyel a Paksi Atomerőmű rendelkezik, megnyugtató a következő évtizedek ellátásbiztonságát tekintve. Az atomerőmű 1. és 2. blokkjai már megkapták a további 20 éves időtartamra szóló üzemidő-hosszabbítási engedélyt, míg a 3. blokk esetében az engedélykérelmet jelenleg az Országos Atomenergia Hivatal vizsgálja.

 

Hirt Ferenc személyesen győződött meg arról, hogy a Paksi Atomerőműben a legmagasabb szintű biztonsági előírásokat érvényesítik. Ezt a hazai és nemzetközi szervezetek folyamatosan ellenőrzik.

Az Atomerőmű Üzemeltetők Nemzetközi Szervezete, a WANO legutóbbi, februári vizsgálatán megállapította, hogy a Paksi Atomerőmű működése minden téren megfelel a nemzetközi előírásoknak, biztonságos üzemeltetése pedig garantált. +++

 

Képünkön: Hamvas István /b./vezérigazgató tájékoztatja Hirt Ferenc országgyűlési képviselőt a négyes blokk látogatófolyosóján az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. munkájáról, az idei feladatokról és a most elvégzett nemzetközi ellenőrzés tapasztalatairól.

(Paks-Press Fotó – Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű