Jutalomtábor az Atomenergetikai Múzeumban
Legfrissebb

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

- A legkreatívabb gyerekeket díjazta az MVM

- A Paksi FIDESZ és KDNP összevont ülése

- Biztonságra tervezve

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Jutalomtábor az Atomenergetikai Múzeumban

2015. július 03. 15:30:45  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2015. július 3., péntek – Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Atomenergetikai Múzeuma (AEM) két csoportnak, egy hetes tábort szervezett a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) településein élő hetedik évfolyamba járó diákok számára.


A bentlakásos, térítésmentes táborba azokat a fiatalokat választották ki az iskolák, akik érdeklődnek a természettudományi tárgyak iránt és tanulmányi eredményeiknek köszönhetően jutalomban részesülhetnek.

Az AEM munkatársai által szervezett és lebonyolított kétszer egyhetes táboroztatásra a tavalyi, nagy sikert aratott kezdeményezés után immár második alkalommal került sor.

A június 22-26., illetve június 29. és július 3. közötti időszakokban a 27, illetve a 25 diák Pakson az Energetikai Szakközépiskola kollégiumában lakott. A szervezők gazdag programot állítottak össze számukra: kerékpáron bejárva a várost megismerkedhettek Paks nevezetességeivel és a Paksi Atomerőmű számos látnivalójával.

A keddi napokon a táborlakók Balatonfüredre és Tihanyba kirándultak. Délutánonként strand, este mozi, sőt egy alkalommal tábortűz is szerepelt a programban.


Az idei múzeumi tábor célja volt, hogy a Paksi Atomerőmű környezetében élő, a Duna mindkét oldaláról érkező fiatalok ismeretséget kössenek, és tartalmas időtöltés során közelebbről megismerjék az atomerőművet.

A társaság szeretné a természettudományi tárgyakban jó eredményeket elérő diákok érdeklődését e terület iránt a jutalomtábori részvétel révén is tovább erősíteni.

Mindez a hazai nukleáris energetika hosszú távú célkitűzéseinek elérését is szolgálja. 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű