Lázár János: Paksról a tények döntsenek Brüsszelben
Legfrissebb

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

- A legkreatívabb gyerekeket díjazta az MVM

- A Paksi FIDESZ és KDNP összevont ülése

- Biztonságra tervezve

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Lázár János: Paksról a tények döntsenek Brüsszelben

2015. július 02. 16:22:20  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2015. július 2., csütörtök – A kormány továbbra együttműködik az Európai Unió versenyjogi bizottságával, készen áll a folyamatos konzultációra, ennek jegyében a következő héten a Sonkodi Balázs államtitkár és Aszódi Attila kormánybiztos Brüsszelben, majd az Egyesült Államokban ad tájékoztatót a paksi kapacitás-fenntartás ügyében – mondta többek között Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

A miniszter felidézte, hogy az orosz üzemanyag szerződést az Európai Bizottság szignálta és jóváhagyta, így az üzemanyag szállítás az bővítéshez megoldottnak tekinthető.

A versenyjogi szerződés ügyében Lázár János elmondta, hogy 2015. május 22-én kezdődött verseny jogi eljáráshoz a kormány biztosította a szükséges dokumentációkat, egy éve folyamatosan küldik az anyagokat. Utalt arra, hogy Jávor Benedek és társai több feljelentést is küldtek az érintett biztos asztalára.

– Én bízom az EU semleges és diszkrimináció mentes megítélésben, és bízom abban is, hogy akik be akarják zárni a paksi atomerőművet – több ezer ember munkahelyét veszélyeztetve -, azok nem tudják megtéveszteni az európai bizottságot – fűzte hozzá. - Remélem, hogy a döntéshozók tények, és a számok alapján hozzák meg a döntésüket – fejtette ki. Szólt arról is, hogy júniusban újabb adat kérés volt a versenyjogi bizottság részéről.


Lázár János arról is tájékoztatta az újságírókat, hogy a következő héten a Sonkodi Balázs a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára és Aszódi Attila kormánybiztos Brüsszelben adnak tájékoztatót a paksi kapacitás-fenntartás kérdéses ügyeiben.


Ugyancsak a következő héten az amerikai külügyi és energetikai szakemberek részére tartanak tájékoztatót – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű