Paks-Kalocsa: az új Duna-híd megvalósítási tanulmány
Legfrissebb

- A megújulók nem adnak rendszer-biztonságot

- Nem lesz kavicsbánya Madocsán

- Új vezérigazgató a Paksi Atomerőmű élén

- A Malomhegyen nincsenek rejtélyek

- A magyar természet szépségei – gyermekszemmel

- Nemzetközi rézfúvós napokat rendeznek Pakson

- A mezőgazdaságnak is szüksége van az olcsó energiára

- Hőség: csökken a paksi atomerőmű hatásfoka

- Jutalomban részesültek a Kereszt utcában szolgálatot teljesítő rendőrök

- Az időjárás nem akadályozza a paksi atomerőmű működését

- Lomonoszov „megálmodta” a róla elnevezett egyetemet

- A tűzbe mentek

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks-Kalocsa: az új Duna-híd megvalósítási tanulmány

2015. július 01. 09:41:43  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2015. július 1., szerda - A paksi atomerőmű bővítéssel összefüggésben, a Kalocsa-Paks térségében tervezett új Duna-híd megvalósítási tanulmányának elkészítésére és egyéb előkészítési feladatokra 870 millió forint elkülönítéséről döntött a kormány, a határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

 

A megvalósítási és helykijelölési tanulmánynak ki kell terjednie a közúti hídra és a szükséges hálózatfejlesztésre. A tanulmánynak tartalmaznia kell a híd vasúti forgalomra való kiterjesztésének megvalósíthatóságát a szükséges vasúti hálózatfejlesztéssel együtt. A tanulmánynak szeptember 30-ig kell elkészülnie.

 

A kormány a tanulmány elkészítésére, valamint a további előkészítési feladatokra – így a környezeti hatástanulmányra, tervezésekre, engedélyekre, ezek közbeszerzéseire – 870 millió forintot biztosít a költségvetésből.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter május 14-én jelentette be, hogy döntés született egy új Duna-híd építéséről a paksi bővítéshez kapcsolódóan Kalocsa térségében. Arról is beszélt, hogy az építkezés 6-8 ezer embernek adhat munkát.

Kovács Zoltán kormányszóvivő másnap arról beszélt, hogy 41 érintett település van, amely eddig is szervesen kapcsolódott Pakshoz és a konzultációkon többször is szóba került: szükség lenne egy új Duna-hídra, amely lehetővé tenné, hogy a Paksra bejáró dolgozóknak ne kelljen akár másfél-két órát autózniuk.

 

Képünkön: Paks, a kalocsai oldal felől.

(MTI, Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű