Fesztiválkörútra indult a tájékoztató kamion
Legfrissebb

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

- A legkreatívabb gyerekeket díjazta az MVM

- A Paksi FIDESZ és KDNP összevont ülése

- Biztonságra tervezve

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Fesztiválkörútra indult a tájékoztató kamion

2015. június 25. 10:44:05  nyomtatási kép
Paks, 2015. június 25., csütörtök (PAKS-PRESS) – A „Bennünk az Energia” Interaktív Tájékoztató Kamion megújult tartalommal és programokkal várja a nagy nyári hazai fesztiválok résztvevőit. Ebben az évben számos fesztivál helyet keres fel a mozgó kiállítás.
 
2009 októberében indult országjáró körútjára az atomerőmű működését és a kapacitás-fenntartást bemutató tájékoztató kamion, amely az ország számos településének felkeresésén túl 2011-től rendszeresen jelen van a nagyobb hazai fesztiválokon is.

A mozgó kiállítás célja, hogy az atomerőmű múltjával, jelenével és jövőjével kapcso-latos információkat az atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontjától távolabb élők is megismerhessék. 

A látogatók az interaktív táblák segítségével tájékozódhatnak a világ atomerőműveinek elhelyezkedéséről, termelési adatokról, a hazai villamosenergia-rendszerről és az atomerőmű szerepéről, megismerhetik az atomerőmű működését, a Paks II. beruházást és annak részleteit, a jelenlegi és a tervezett blokkok környezeti, gazdasági és társadalmi hatásait, műszaki paramétereit.

A kiállítás gazdag képanyag segítségével mutatja be az atomerőmű környezetében található élővilágot, valamint a Roszatom paksihoz hasonló építkezéseit. Az AES-2006-os blokktípusról megtekinthető egy rövidfilm is.

Idén a következő helyszíneken várja az érdeklődőket interaktív tájékozató kamion:

VOLT Fesztivál (Sopron; július 1-4.), Balaton Sound (Zamárdi; július 8-12.), EFOTT (Velence; július 14-19.), Művészetek Völgye (Kapolcs; július 24-augusztus 2.), Deb-receni Virágkarnevál (augusztus 18-20.), Szegedi Ifjúsági Napok (augusztus 25-29.), VIDOR Fesztivál (Nyíregyháza; augusztus 31-szeptember 5.) .

A fentieken túl izgalmas nyereményjátékokkal és élménysátorral (ENERGIASZIGET) is várják az érdeklődőket. A lehetőségek közül az egyik érdekesség a „Fotózkodj a kamionunkkal!”: A játékos lájkolja az MVM Paks II. Facebook-oldalt, készít vagy készíttet magáról és a kamionról egy fotót, amit elküld a társaság Facebook oldalának személyes üzenetben a „Bennünk az ENERGIA” kísérőszöveggel. Minden nap 16 óráig várják a fotókat, akkor kisorsolják a nyertest, akit Facebook-üzenetben értesítenek. 
A győztes felvételt közzéteszik, az ajándék a fesztivál végéig átvehető a kamionban. 

Képünkön: energiatermelő kerékpáron, mobilfeltöltés a kamionnál. 
Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű