Lázár János és Süli János találkozója Budapesten

Lázár János és Süli János találkozója Budapesten

2015. május 06. 17:36:40  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2015. május 6., szerda – Ma délben, hivatalában fogadta Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter Paks polgármesterét. A jó hangulatú, feszültségektől mentes, szívélyesnek mondható találkozón áttekintették a kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdéseket, ezek sorában első helyet foglalt el az atomerőmű kapacitásbővítésére készülő város atomerőműves, támogatás-politikai rendszere. 

A találkozón jelen volt L. Simon László, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

 

A megbeszélését mindvégig a nyíltság és a megegyezésre való törekvés jellemezte – mondta el a találkozó után a Paks-Press Hírügynökségnek Süli János polgármester. - A tárgyalás során áttekintettük azokat a társadalmi, kulturális- és sportélet finanszírozását érintő kérdéseket, amelyekben tisztázni szerettük volna, hogy az atomerőmű és a kapacitásbővítés helyi, illetve régiós támogatása összefüggésben van egymással – folytatta Süli János. Felidézte, hogy a nyugodt munkavállalói légkör, a kölcsönös támogatással együtt járó bizalom nélkülözhetetlen, és erről esett szó a legutóbbi paksi lakossági fórumon is.


- Lázár miniszter úr megértően fogadta a paksi lakosság kérését – mondta el Süli János. Hozzátette, a mai megbeszélésen abban állapodtak meg, hogy egy tételes listát készít a város, hogy milyen területeken maradtak el a támogatások, ezek mekkora összeget jelentenek. Ezek között a tételek között kiemelkedő szereppel bír a Jövőnk Energiája Térségfejlesztő Alapítvány, amely a környékbeli települések fejlődésére meghatározó szereppel bírt eddig is, továbbá a sport és kulturális és zenei rendezvények, egyesületek és a kommunikációban jelentős szereppel bíró médiatámogatás is.

Süli Jánosnak ezt a konkrét számokat tartalmazó listát május 18-án kell magával vinni, ezen a napon ismét egy egyeztető találkozóra kerül sor, szintén Budapesten. 

A mai megbeszélésen Lázár János jelezte, hogy a május 7-re kitűzött a környezetvédelmi hatástanulmányról szóló lakossági közmeghallgatáson – amennyiben ezt a programja megengedi -, részt vesz. +++ 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű