A Paks-Kalocsa híd építését is támogatja a Tolna megyei területi program

A Paks-Kalocsa híd építését is támogatja a Tolna megyei területi program

2015. május 03. 21:54:47  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2015. május 3., vasárnap – A Paks és Kalocsa közötti híd építése is bekerült a Tolna megyei integrált területi programba, amelynek alapján a 2014-2020-as európai uniós támogatások megyei keretét elosztják.

 

A programot és Bencze János (Jobbik) képviselő az új Duna-híd építésére vonatkozó módosító javaslatát csütörtökön egyhangúlag fogadta el a Tolna megyei közgyűlés.

Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke azt mondta: a módosítás azt jelenti, hogy Tolna megye támogatja a híd építését, de projektként nem tudják a megyei operatív programba illeszteni, mert lehet, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból Tolna megyére jutó 27,5 milliárd forint kevés lenne a beruházásra. Úgy vélte, a híd építését hazai forrásból lehet megvalósítani.


Mint az korábbról ismeretes, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés még 2014-ben kiemelt stratégiai célként fogalmazta meg a Paksot és Kalocsát összekötő híd megvalósítását. Kalocsán civil kezdeményezés is indult azért, hogy az átkelőt illesszék be a paksi atomerőmű és a hazai közúthálózat fejlesztésébe. A hídtól azt remélik, hogy a város jobban tud kapcsolódni a Paks-II. beruházáshoz. A projekt megvalósítását Pakson is támogatják. 

Képünk: lakossági közmeghallgatás Kalocsán.

 

(MTI/PAKS-PRESS/Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű