Külföld is kiveszi a részét a Paks II. projekt eljárásában

Külföld is kiveszi a részét a Paks II. projekt eljárásában

2015. április 22. 21:26:16  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Nagydorog, 2015. április 22., szerda – Eddig tíz ország, mások mellett Ukrajna Ausztria, Németország is jelezte, hogy részt kíván venni a Paks II. projekt engedélyezési eljárásban és közmeghallgatást kívánnak tartani – közölte Aszódi Attila ma egy lakossági fórumon.

 

A kormánybiztos szavai szerint továbbra is nagy érdeklődés kíséri a Paks II. beruházást ismertetető lakossági fórumokat, a Duna paksi oldalán azonban nem a Paks-Kalocsa híd megépítése a slágertéma, többet beszélnek az emberek a régió gazdasági fejlődésének lehetőségeiről, az oktatás-képzés célirányos megszervezésének kérdéseiről, arról, hogy a fiatalok majd minél nagyobb számban részt vehessenek a végrehajtásban. - A települések fejlődése élvez prioritást a közbeszédben fűzte hozzá.


- A létesítendő erőmű biztonságával, műszaki kérdéseivel kapcsolatban szinte nem is érkezett felvetés vagy vélemény – folytatta a kormánybiztos. Elmondta, hogy Nagydorog után még négy település következik, majd Pakson lakossági fórum és közmeghallgatás is lesz, a környezetvédelem témakörében. Ezt követően a környezetvédelmi hatóság összegzi a lakosság észrevételeit, amelyet figyelembe vesznek az eljárás során. 


A lakossági fórumokon továbbra is részt vesznek az állami vezetők és polgármesterek és figyelemmel kísérik az ott elhangzottakat. Nagydorogon jelen volt Potápi Árpád János államtitkár, Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott, Hirt Ferenc országgyűlési képviselő, Szántóné dr. Novák Eszter járási hivatalvezető, Bognár Péter a paksi atomerőmű vezérigazgató-helyettese és Süli János, Paks polgármestere.


Képünkön: Aszódi Attila előadást tart a nagydorogi fórumon.  +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű