Paks II.-ről konzultált a kormánybiztos a NAÜ-vel
Legfrissebb

- Koronavírus - felhívás

- Utazás kiállításon a Paks II. interaktív kamion

- Határtalanul – információs nap Pakson

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks II.-ről konzultált a kormánybiztos a NAÜ-vel

2015. április 09. 07:22:22  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Bécs, 2015. április 9., csütörtök – A Paks II. atomerőmű építéséről konzultált magyar küldöttség a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel, (NAÜ) Bécsben.


A magyar delegációt vezető Aszódi Attila kormánybiztos elmondta: Magyarország több mint ötven éve alkalmaz nukleáris technológiát, és több mint harminc éve működtet atomerőművet, ezért az atomenergia békés célú alkalmazásának területén igen széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a paksi bővítés során új aspektusokat is figyelembe kell venni, az ezekkel kapcsolatos ismeretekben tud segítséget nyújtani a NAÜ.

A kormánybiztos szavai szerint az ügynökség segít felmérni, hogy az ország infrastruktúrája mennyire felkészült egy új atomerőmű építésére és támogatást nyújt abban is, hogy az erőmű építése, üzembe helyezése és üzemeltetése a lehető legbiztonságosabban történjen.

 

A megbeszélés során a magyar fél bemutatta, hol tart jelenleg a Paks II. projekt előkészítése és milyen fontos lépéseket terveznek a közeljövőben.

Aszódi Attila tájékoztatása szerint a NAÜ vezetői nagyon nyitottak arra, hogy a program sikeres kivitelezésében együttműködjenek Magyarországgal.

 

A kormánybiztos emlékezetett: a kerekasztal beszélgetés még a NAÜ vezetőkkel februárban folytatott megbeszélés eredményeképpen jött létre. Elmondta: idén még további szakértői egyeztetéseket tartanak a témában. (MTI) +++

Fotó: a NAÜ bécsi központja.FACEBOOK

Paksi Atomerőmű