Kormány előterjesztés készül a Paks-Kalocsa híd megépítéséről
Legfrissebb

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

- (SARS Co-V2) – emelkedő tendenciák

- Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

- A PDF közleménye

- „1000 fát Paksra!”

- Képviselő-testületi ülés

- Gyakrabban vizsgálják a paksi szennyvizet

- Madárparadicsom a szomszédságban

- Újra önkénteseket várnak az idősek segítségére

- Járvány: tovább szigorít az atomerőmű

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Kormány előterjesztés készül a Paks-Kalocsa híd megépítéséről

2015. április 08. 21:54:59  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Dunaföldvár, 2015. április 8., szerda – Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter rendelkezett arról, hogy a Paks-Kalocsa híd megépítésének ügyében kormány előterjesztés készüljön – ezt Aszódi Attila a paksi bővítésért felelős kormánybiztos egy lakossági fórum előtt közölte a Paks-Pressnek adott interjúban. 


A Paks II. projekt építéséhez szükséges környezetvédelmi engedélyezési eljárás részeként a mai nappal megkezdődtek a lakossági fórumok Tolna megyében, elsőként Dunaföldvár lakosságát tájékoztatták a részletekről.


A rendezvényen megjelent Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott, Hirt Ferenc Paks országgyűlési képviselője és Horváth Zsolt (független) Dunaföldvár polgármestere.

 

A megjelent közel 150 földvári lakos előtt Aszódi Attila kormánybiztos ismertette a Paks II. projekt részleteit.

 

Aszódi Attila a tájékoztató előtt rövid interjút adott a Paks-Press Hírügynökségnek. Elmondta, hogy a Duna túlsó partján húsz településen tartottak tájékoztatót, az emberek elsősorban ara voltak kíváncsiak, hogy miként tudnak kapcsolódni a Paks II. építkezéshez, vagy a majdani üzemeltetéshez.

A kalocsai oldalon azonban mégis a legfontosabb kérdésnek a Paks-Kalocsa híd építésének jövője bizonyult, mert számukra – úgy tűnik – ez létkérdés. - Mindez azt is jelenti egyben, hogy abszolút támogatást élvez a projekt és fel sem merült az elutasítás, a kérdések is támogató jellegűek voltak – fűzte hozzá a kormánybiztos.

 

- A kérdéseket a lehető legjobb tudásunk szerint megválaszoltuk – folytatta Aszódi Attila. Felidézte, hogy az embereket nem a költségek vagy a nukleáris biztonság foglalkoztatja itt az atomerőmű környezetében, hanem a fejlődés lehetőségét tartják szem előtt. A kalocsai híd valóban lehet ennek egyik záloga, erről már most elmondhatom, hogy Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter rendelkezett arról, hogy ebben az ügyben kormány előterjesztés készüljön.

- Az államigazgatás meghatározó szereplői részt vettek vesznek ezeken a fórumokon és képviselik a lakosság elvárásait és érdekeit – tette hozzá Aszódi Attila.

 

A lakossági fórumok folytatódnak, ahol a környezetvédelmi engedélyezésről, a Környezeti Hatástanulmányról, a beruházás aktuális állapotáról kapnak tájékoztatást a résztvevők, valamint megfogalmazhatják véleményüket, választ kapnak kérdéseikre.

 

A lakossági fórumok helyszínéről és pontos időpontjáról a Tolna Megyei Kormányhivatal honlapján vagy az érintett települések polgármesteri hivatalaiban tájékozódhatnak az érdeklődők. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű