A jövő járművei
Legfrissebb

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

- (SARS Co-V2) – emelkedő tendenciák

- Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

- A PDF közleménye

- „1000 fát Paksra!”

- Képviselő-testületi ülés

- Gyakrabban vizsgálják a paksi szennyvizet

- Madárparadicsom a szomszédságban

- Újra önkénteseket várnak az idősek segítségére

- Járvány: tovább szigorít az atomerőmű

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A jövő járművei

2015. április 01. 18:21:54  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/Mayer György) Fót, 2015. április 1., szerda -  A globális energiafelhasználásból a közlekedés a második legnagyobb fogyasztó - negyven év múlva kifogyhat a világ olajkészlete – hangzott el a figyelmeztetés az „Utazzon velünk a jövőbe!” rendezvényen, ahol a Mercedes-Benz Hungária Kft.  a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti intézményében mutatta be a jövőnket meghatározó hibrid és elektromos technológiákra épülő járműveket. 


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által üzemeltetett „Élhető Jövő Park” látványosan mutatja be a decentralizált energiatermelést, a megújuló energiaforrások felhasználását. A 2013-ban mintegy 300 millió forintból elkészült, az ELMŰ jelentős támogatásával létrehozott Látogató Központ aktívan részt vesz a különböző egyetemek energetikával foglalkozó oktató-kísérleti munkájában.

Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatóságának elnöke a bemutatón felidézte, hogy a cégcsoport elkötelezett a megújuló energiaforrások népszerűsítésében. Az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport az anyavállalat RWE tapasztalataira építve indította el az Elektromos Mobilitás Programot.


Jászay Tamás, a cégcsoport vállalatfejlesztési igazgatója előadásában arra mutatott rá, hogy a globális energiafelhasználásból a közlekedés a második legnagyobb fogyasztó, a gépjárművek száma a világban elérte az egy milliárdot, ezért a káros anyag kibocsátás csökkentése világszerte a középpontba került. Szavai szerint a szigorodó szabályozás miatt az elektromos autózás jelentős előretörésére lehet számítani a következő évtizedekben.


Az ELMŰ-ÉMÁSZ éppen ezért is jelentős szerepet vállalt és vállal a magyarországi elektromos töltőhálózat kiépítésében, így Budapesten már 66 önálló töltőállomás létesült. Jászay Tamás azt is hangsúlyozta, hogy az otthoni intelligens töltés alkalmazásával - csúcsidőn kívüli időszakban lehet biztosítani a járművek feltöltését.


A tájékoztatón bemutatták a Mercedes-Benz kimondottan környezetbarát, új hibrid, plug-in hibrid és elektromos technológiákra épülő járműveit. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű