Atomenergetikai együttműködést szeretne az ABC
Legfrissebb

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

- Egy „CSEPP” a nevelésért

- A félévi bizonyítvány javítható

- Orosz asszonyok, Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Atomenergetikai együttműködést szeretne az ABC

2015. március 27. 16:37:20  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/ Mayer György) Budapest, 2015. március 27., péntek – A jobb magyarországi üzleti lehetőségek eléréséért, a magyar vállalkozások támogatásáért állandó képviseletet nyitott az Arab Business Club (ABC), Budapesten.

 

Hamdan Mohamed Al Murshidi, az ABC elnöke atomenergetikai együttműködést is szorgalmazott, de tavalyi ajánlatukra nem kaptak választ – közölte a tájékoztatón. Októberi magyarországi látogatásán az mondta a Paks-Press kérdésére: korábbi paksi látogatásán személyes tapasztalatokat szerzett arról, hogy Magyarország jelentős tudásra és tapasztalatra tett szert az atomenergia alkalmazásában, ezt szeretnék kihasználni.

Felidézte, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban korszerű és biztonságos atomerőmű működik, további hét blokkot szeretnének felépíteni. Emellett Szaúd-Arábiában is elkezdtek egy atomerőmű beruházást, Jordániában is tanulmányozzák ennek a lehetőségét, de az Egyiptomban működő régebbi típusú atomerőmű megújítása is napirenden van. - Ehhez arab diákok magyarországi nukleáris képzését szeretnék elősegíteni, hiszen szükségük van fiatal, jól képzett szakemberekre. Továbbra is várnak a lehetőségre – fűzte hozzá.

 

Magáncégként, az Arab Business Club a világ 36 országában működik, szorosan együttműködik az érintett országok kormányaival, valamint a vállalkozásokkal is. Hamdan al-Mursidi elmondta: számos üzleti lehetőséget látnak Magyarországon, de ezek kiaknázásához szükség van a magyar kormány és a magyar üzleti körök támogatására.

Mint mondta, arra biztatta a magyar kormány képviselőit, hogy folytassák a nyitást az arab világ felé. Ehhez szükség mutatkozik az arab nyelv ismeretére is. Elindítottak egy Magyarországot, mint idegenforgalmi és befektetési célpontot népszerűsítő arab nyelvű honlapot is, valamint a szervezet havonta megjelenő angol nyelvű magazinjának júniusi számát teljes egészében Magyarországnak szentelik. +++  


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű