Orbán Viktor: Pakson jók lesznek a finn szabályok is
Legfrissebb

- Koronavírus - felhívás

- Utazás kiállításon a Paks II. interaktív kamion

- Határtalanul – információs nap Pakson

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Orbán Viktor: Pakson jók lesznek a finn szabályok is

2015. március 27. 09:36:49  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2015. március 27., péntek – Paks ügyében a menetrend szerint haladunk, az üzemanyag kérdésében meg kell állapodnunk abban, hogy az EU elvárásait minként teljesítjük, a titkosítás ügye pedig az EU-s közbeszerzési szabályok szerint történik, hasonlatos lesz azokhoz, amelyeket a Finnországban velünk párhuzamosan épülő atomerőműnél alkalmaznak - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című, ma reggeli műsorában.

 

Az orosz partnerrel már megállapodtunk, hiszen az orosz fél is elfogadta azt a megállapodást, amely a finn mintát követi: ezt az Euratom elvileg jóváhagyta, az, hogy a brüsszeli bürokrácia malmai milyen lassan vagy gyorsan őrölnek, azt meglátjuk a következő napokban – mondta el a miniszterelnök.


A titkosítás ügyben azt mondta, az atomerőmű építése az EU-s közbeszerzési szabályok szerint történik, az áttekinthetőség és a nyilvánosság szempontjából pontosan ugyanazokat a szabályokat alkalmazzuk, amelyeket a Finnországban velünk párhuzamosan épülő atomerőműnél alkalmaznak. – Az, az átláthatóság, amelyet a finnek alkalmaznak jó lesz nekünk is – tette hozzá Orbán Viktor ma reggel, a Kossuth rádió reggeli műsorában.


Képünkön: Orbán Viktor januári találkozója Jean Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével. Fotó: Orbán Viktor/facebook +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű