Fejlődő gazdasági kapcsolatok Voronyezs megyével

Fejlődő gazdasági kapcsolatok Voronyezs megyével

2015. március 23. 21:27:13  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2015. március 23., hétfő -  Voronyezs megye Kereskedelmi és Iparkamarája, valamint a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozata (MKIK) ma együttműködési megállapodást írt alá az Orosz Kulturális Központban, Budapesten. Ismeretes, Voronyezs atomenergetikai iparáról nevezetes és ebben a régióban lesz Paks új testvérvárosa is, várhatóan áprilisban.


A megállapodást Goncsarov Jurij Fedorovics – Voronyezs Megye Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Tóth Imre – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozatának tiszteletbeli elnöke látta el kézjegyével.


Az aláírási ceremóniát megelőzően Surygin Leonyid Grigorjevics – az Orosz Föderáció magyarországi kereskedelmi képviselője a megjelent nagyszámú érdeklődő előtt elmondta: szorgalmazzák az együttműködést az építőipar, gépgyártás, egészségügy, agráripar területén. Hozzátette, a magyar építőipari partnerek közreműködésével megvalósult létesítmények értéke mára elérte a 2 milliárd eurót.

Surygin annak a reményének is hangot adott, hogy az együttműködés tovább fejleszthető a cégek között, és a képviseleteik is megjelenhetnek a másik ország területén.


Tóth Imre – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozatának tiszteletbeli elnöke egyebek között arról számolt be, hogy a következő hónapban több orosz delegáció is érkezik Magyarországra. A magyar kamara mai megállapodás aláírásával a tizenhatodik egyezményt rögzítette. Ennek jelentőségét azzal húzta alá, hogy a MKIK 475 ezer regisztrált gazdasági társaságot tart nyilván.


Revkov Andrej Antonovics – Voronyezs megye helyettes kormányzója – a Voronyezs megyei kormány elnökének első helyettese arról beszélt, hogy a betelepülő vállalkozások fogadására ipari parkok létesültek, számukra megfelelő infrastruktúra, „egyablakos” ügyintézés áll rendelkezésre.


Képünkön: Goncsarov Jurij Fedorovics /b./ és Tóth Imre aláírja a kamarák közötti megállapodást. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű