Nagy Sándor elismerése
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Nagy Sándor elismerése

2015. március 18. 10:20:55  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2015. március 18., szerda - Nagy Sándor, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, az MVM korábbi termelési vezérigazgató-helyettese a Magyarság Házában, Magyarország Köztársasági Elnöke, dr. Áder János megbízásából dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől vette át a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést, a magyar energetika területén végzett eredményes szakmai, illetve vezetői tevékenysége elismeréseként.

 

​Dr. Seszták Miklós az MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatóját méltatva hangsúlyozta: - A szabadságot ki kell érdemelnünk, és 1848 forradalmárai irányt mutattak abban, hogyan lehetünk rá méltók: egységes akarattal. A boldogulásért, az ország felemelkedéséért munkálkodó honfitársak építő, gyarapító munkája a nemzedékek láncolatán át egyre közelebb vezet egy erős, büszke ország eszményéhez.

 

- Nagy megtiszteltetésnek tartottam, és természetesen a csapat nevében vettem át – mondta a kitüntetés után helyi újságírók előtt a vezérigazgató. A Paks II. projektben eddig valószínűen több mint százezer mérnök-munkaóra van, a társaságnál több mint száz felkészült munkatárs dolgozik, felerészben atomerőműves „senior” felerészben ambiciózus fiatal.


Nagy Sándor ahhoz a generációhoz tartozik, amely az első magyar atomerőművet is építette, elindította, de mint mondja a második „építésének” jelenlegi idejére alaposan megváltozott a helyzet, új idők, új követelmények, nagyobb műszaki tartalomhoz tartozó kvalifikált tudás szükséges.

Nagy Sándor 1979 és 2001 között dolgozott a Paksi Atomerőműben, kezdetben az üzemvitelen blokkügyeletes, majd ügyeletes mérnökként. Részt vett mind a négy blokk üzembe helyezésében. 1985-ben fél évet Helsinkiben dolgozott az atomerőmű részére szállítandó teljes léptékű szimulátoron, majd a Reaktor Osztály vezetője lett. Ezt követően különböző vezetői beosztásokban dolgozott, majd 1998-tól 2001-ig a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója. 2010-től lett az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese, ezzel egyúttal a paksi kapacitás fenntartás projekt vezetője, majd 2012-től az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója.

 

A Magyar Nukleáris Társaság alapító tagja, kezdettől fogva bekapcsolódott a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) és az Atomerőmű-üzemeltetők Világszövetségének (WANO) tevékenységbe, 2013-ban a WANO a Moszkvai Regionális Központ Kormányzó Tanácsának Elnökévé választották, ezzel a WANO Kormányzó Tanácsának is tagja lett. +++

Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű