Sajtónap Pakson: Urán Toll, Atom Toll kitüntetések
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Sajtónap Pakson: Urán Toll, Atom Toll kitüntetések

2015. március 12. 16:13:08  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2015. március 12., csütörtök – Tóth Péterné, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület szaklapja, az Elektrotechnika című folyóirat főszerkesztője Urán Toll, Gyöngyösiné Nyul Petra, a Paksi Atomerőmű újság  munkatársa Atomtoll olvasói díjban részesült a paksi sajtónapi ünnepségen.

 

A Magyar Sajtó Napja alkalmából Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által közösen szervezett ünnepségen adta át a Díjakat Hamvas István vezérigazgató és Süli János polgármester. 

 

Az Urántoll díjat a Paksi Atomerőmű 1992-ben alapította azzal a céllal, hogy elismerésben részesítsen egy, az atomenergia békés célú alkalmazásáról, a Paksi Atomerőműről hosszú időn keresztül tényszerű tájékoztatást adó újságírót.

 

Az idei Urántoll díjazott Tóth Péterné, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület 108 éves szaklapja, az Elektrotechnika című folyóirat főszerkesztője. A Tóth Péterné folyamatosan és szakszerűen tudósít a hazai és a nemzetközi nukleáris ipar híreiről, aktuális fejleményeiről. Munkájának köszönhetően szakemberek ezrei kapnak hiteles és széleskörű tájékoztatást, a lap ugyanis eljut az egyesület minden tagjához, a szakmában kiemelkedő szerepet betöltő cégekhez, intézményekhez, egyetemi, főiskolai, szakközépiskolai oktatókhoz és hallgatókhoz.

 

Az Atomtoll olvasói díjat az Atomerőmű című lapban tudósítók, közreműködők tevékenységének elismerésére alapították és 2014-ben adták át első alkalommal. Az olvasói díj értéke erkölcsi elismerés, hiszen a lapban tudósítók nem hivatásos újságírók, hanem mérnökök, technikusok és előadók, akik saját munkájuk mellett publikálnak az atomerőmű és környezete eseményeiről.

A 30.000 példányban megjelenő havilap – az atomerőműben dolgozók mellett – ingyenesen jut el a paksi és Paks környéki háztartásokba, hozzájárulva ezzel a létesítmény tevékenységének megismeréséhez.

 

Az Atomtoll díj nyertese idén Gyöngyösiné Nyul Petra lett, aki az Atomerőmű újság olvasóinak szavazata alapján a munkatársakat bemutató, emberközpontú témájú írásaival járult hozzá a lap olvasottságához és népszerűségéhez.

A díjazott a Paksi Atomerőmű beszerzési osztályán logisztikai szakértőként dolgozik.


Képünkön, balról-jobbra: Süli János, Tóth Péterné, Nyul Petra és Hamvas István.

Fotó: Lovas Tibor +++ 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű