Kormánymegbízottak látogatása az atomerőműben
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Kormánymegbízottak látogatása az atomerőműben

2015. március 11. 13:22:01  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2015. március 11. szerda - Közös látogatást tettek a Kormányhivatalok vezetői ma a paksi atomerőműben. A vezetők a Tolna Megyei Kormányhivatal és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. meghívására érkeztek. Az eseményen megjelent dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár.


A kormánymegbízottakat Hamvas István, az atomerőmű vezérigazgatója és dr. Horváth Kálmán Tolna megye vezetője fogadta és köszöntötte.

A találkozó előtt Hamvas István újságírók előtt megfogalmazta, hogy a paksi atomerőmű továbbra is az átláthatóság és a nyitottság politikájával él és ez ne csupán a kommunikációban jelenjen meg, hanem személyesen is szerezzen bárki tapasztalatokat akár döntéshozóként, akár állampolgárként.


- A kormány-megbízottak látogatástól azt reméljük, hogy általuk minden megye pontos képet kapjon az atomerőműről – tette hozzá a vezérigazgató. Szólt arról is, hogy a megismerés folyamatában nemcsak a létesítmény megismerése fontos, hanem az is, hogy ezt a gyárvárost üzemeltetni és karban kell tartani, ahol a legfontosabb szempont a biztonság. A dolgozók felkészültek és motiváltak ezekben a kérdésekben.

Hamvas István azt is elmondta, hogy az atomerőmű aktuális helyzetéről is beszél a kormánymegbízottak előtt. Szavai szerint jelenleg mind a négy blokk, összesen 2000 megawatt teljesítménnyel üzemel, a vezetés és a személyzet az egyes blokk, áprilisban esedékes főjavítására készül. Itt is érvényesülnie kell a dolgozók biztonság-tudatának, amelyhez az is szükséges, hogy a dolgozók ne megélhetési kérdésekkel foglalkozzanak, javadalmazásuk is ennek legyen megfelelő.

- Szükséges továbbá – folytatta a vezérigazgató -, hogy a nyugdíjba távozók pótlásáról is gondoskodjanak.Jelezte, hogy 2025-ig 870 munkatárs megy nyugdíjba, az elkövetkező tíz évben évi 150 fő felvételére lehet szükség.

 

Horváth Kálmán, Tolna megye Kormánymegbízottja - aki a megyei vezetőket hívta meg a mai látogatásra -, egyebek között elmondta, hogy kevés olyan megye van, ahol egy cég több ezer dolgozónak ad munkát. 

– Mi Tolna megyeiek, több információhoz jutunk, mint az ország más területei, de fontos, hogy más megyék vezetői is első kézből kapjanak tájékoztatást.

– Hogy a bővítést is igazán megértsük, ahhoz előbb egy működő atomerőművet kell látni – fogalmazott Horváth Kálmán. Hozzátette, a kormánymegbízottak maguk is elősegíthetik az országban a jobb és hiteles tájékoztatást. Ide kapcsolódik, hogy várhatóan a bővítés ügyében is lesznek lakossági közmeghallgatások, tájékoztatók: mi bátorítanánk mindenkit, hogy jöjjenek – jelentette ki.

A bővítéssel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a Kormányhivatalra, jobbára koordináló szerep hárul.

Horváth Kálmán végezetül arról is beszélt, hogy kollégái, a kormánymegbízottak az első hívó szóra jöttek Paksra, hogy az atomerőművet meglátogassák.


Képünkön: Hamvas István /jobbról/ a Látogató Központ előtt fogadta az érkező vendégeket. 

(Paks-Press Fotó – Kiss G. Péter). +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű