A nemzetbiztonsági okokból indokolt adatokra vonatkozik a titkosítás
Legfrissebb

- A követendő európai példa: Paks II.

- A Magyarországi nemzetiségek bizottságát tájékoztatták

- Százmilliós vízelvezetés-beruházás készült el Nagydorogon

- Mezőföldvíz Kft: az önkormányzatoknak a zsebükbe kell nyúlniuk

- Nem veszélyezteti a paksi erőművet a Duna alacsony vízállása

- Nukleáris reneszánszról kell beszélnünk

- Tervezett karbantartás az egyes blokknál

- Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben

- Nukleáris energetikai csúcstalálkozó

- Megkezdődött a Városháza energetikai felújítása

- Vállalkozói parkot létesít az önkormányzat

- Szabó Péter: ’56 biztos erkölcsi pont

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A nemzetbiztonsági okokból indokolt adatokra vonatkozik a titkosítás

2015. február 27. 17:34:04  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2015. február 27., péntek - Csak a nemzetbiztonsági okok miatt indokolt adatokra vonatkozik a paksi atomerőmű-beruházással összefüggő harminc évre szóló titkosítás - közölte a nagyobbik kormányzópárt, kiemelve: ugyanazok, akik ma ellenzik, korábban támogatták a paksi beruházást.

 

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának pénteki ülésén a kormány előterjesztésére tárgyalt módosító javaslat nem általános titkosítást jelent, hanem kizárólag olyan adatok vonatkozásában teszi lehetővé a 30 évre szóló titkosítást - az információszabadságról szóló törvénnyel teljesen összhangban -, amelyek titkosítása nemzetbiztonsági okok miatt indokolt.


Elvégre atomenergiáról és egy atomerőműről van szó, amit akár terrorveszély is fenyegethet - hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: a paksi beruházás Európai Uniós szabványok szerint valósul meg, Magyarország annyi információt hoz nyilvánosságra, mint például Finnország.

A paksi atomerőmű fejlesztésének köszönhetően tovább nő hazánk energetikai függetlensége, hosszú évtizedekre kiszámítható, olcsó és biztonságos áramellátást nyújt a magyar lakosság és magyar ipar számára, ezzel növeli Magyarország versenyképességét is - hangsúlyozta közleményében a nagyobbik kormánypárt.


Korábban minden párt egyetértett a paksi atomerő fejlesztésével, ezért a Fidesz hiteltelennek tartja, hogy az ellenzék most az egész projektet támadja. Mint fogalmaztak: "a paksi atomerőmű 2010-ig a baloldal kifizetőhelye volt, több milliárd forintot talicskáztak ki az atomerőműből. 


Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának pénteki ülésén elfogadott - az ellenzék által hevesen bírált - változtatás kimondja, hogy az orosz és a magyar kijelölt szervezetek és alvállalkozóik által kötött szerződésekben szereplő üzleti és műszaki adatok, valamint a megvalósítási megállapodások és az egyezmény előkészítésével kapcsolatos, a döntéseket megalapozó adatok a keletkezésüktől számított harminc évig közérdekű adatként nem ismerhetők meg. (MTI). +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű