A nemzetbiztonsági okokból indokolt adatokra vonatkozik a titkosítás
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A nemzetbiztonsági okokból indokolt adatokra vonatkozik a titkosítás

2015. február 27. 17:34:04  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2015. február 27., péntek - Csak a nemzetbiztonsági okok miatt indokolt adatokra vonatkozik a paksi atomerőmű-beruházással összefüggő harminc évre szóló titkosítás - közölte a nagyobbik kormányzópárt, kiemelve: ugyanazok, akik ma ellenzik, korábban támogatták a paksi beruházást.

 

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának pénteki ülésén a kormány előterjesztésére tárgyalt módosító javaslat nem általános titkosítást jelent, hanem kizárólag olyan adatok vonatkozásában teszi lehetővé a 30 évre szóló titkosítást - az információszabadságról szóló törvénnyel teljesen összhangban -, amelyek titkosítása nemzetbiztonsági okok miatt indokolt.


Elvégre atomenergiáról és egy atomerőműről van szó, amit akár terrorveszély is fenyegethet - hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: a paksi beruházás Európai Uniós szabványok szerint valósul meg, Magyarország annyi információt hoz nyilvánosságra, mint például Finnország.

A paksi atomerőmű fejlesztésének köszönhetően tovább nő hazánk energetikai függetlensége, hosszú évtizedekre kiszámítható, olcsó és biztonságos áramellátást nyújt a magyar lakosság és magyar ipar számára, ezzel növeli Magyarország versenyképességét is - hangsúlyozta közleményében a nagyobbik kormánypárt.


Korábban minden párt egyetértett a paksi atomerő fejlesztésével, ezért a Fidesz hiteltelennek tartja, hogy az ellenzék most az egész projektet támadja. Mint fogalmaztak: "a paksi atomerőmű 2010-ig a baloldal kifizetőhelye volt, több milliárd forintot talicskáztak ki az atomerőműből. 


Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának pénteki ülésén elfogadott - az ellenzék által hevesen bírált - változtatás kimondja, hogy az orosz és a magyar kijelölt szervezetek és alvállalkozóik által kötött szerződésekben szereplő üzleti és műszaki adatok, valamint a megvalósítási megállapodások és az egyezmény előkészítésével kapcsolatos, a döntéseket megalapozó adatok a keletkezésüktől számított harminc évig közérdekű adatként nem ismerhetők meg. (MTI). +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű