Orbán Viktor: a paksiak öntsenek tiszta vizet a pohárba
Legfrissebb

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

- Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Orbán Viktor: a paksiak öntsenek tiszta vizet a pohárba

2014. szeptember 29. 15:13:30  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2014. szeptember 29. hétfő – Több százan várták ma kora délután a paksi lakótelepen Orbán Viktort, aki Kozmann György polgármesterjelölt meghívására érkezett a városba. A miniszterelnök több emberrel elbeszélgetett, számtalan közös fotó készült vele és a paksiakkal, akik gyűrűjében egy rövid beszédet mondott. Arra kérte a paksiakat: öntsenek tiszta vizet a pohárba. 


Orbán Viktor bevezetőjében arról beszélt, hogy a harmadik győzelmét szerezheti meg pártja az októberi önkormányzati választásokon, azok után, hogy a baloldali kormányzásból az emberek már nem kértek 2014 tavaszán, egy olyan pártra adták az emberek a voksaikat, amely mindig az emberek oldalán állt. A Fidesz kormány az elmúlt négy évben megfékezte az áremelkedéseket, elvégezték a rezsicsökkentést, és most pedig egyedül elsőként Európában elszámoltatják a pénzintézeteket.

 

A két hét múlva esedékes önkormányzati választásokon érdemes olyan összefogást létrehozni, amelyben a kormányzati vezetők, a helyi vezetők és a polgármester között valósulhat meg, akkor ígéretes lehet a jövőnk, ide értve Paks városát is – folytatta Orbán Viktor. – Ezért arra kérem Önöket, szavazzanak a Fidesz-Keresztény-demokrata jelöltjére, abban a különös helyzetben, amelyben most kialakult: Paks ugyanis frontváros lett, a „magyar parlamentben Paks és Felcsút” neve hangzik el a leggyakrabban: Paks neve ugyanis mára egy ponton összefügg a nemzetgazdaság jövőjével: ez pedig az atomerőmű ügye. - Azt szeretném kérni, hogy támogassák az atomerőmű üzemidő hosszabbítását, és az új blokkok megépítését. Ebben az ügyben az én számomra az Önök szava a legfontosabb. Ha Önök támogatnak minket, mi végrehajtjuk azt a beruházást, amely az Önök városát továbbra is az egyik legjelentősebb ipari várossá teszi az előttünk álló évtizedekben – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor a két polgármester-jelölt választási küzdelmére is kitért: – Én nem akarom megmondani, hogy Önök kire szavazzanak, de azt mondhatom, hogy mindenki azzal foglalkozzon, amihez ért. Van, aki várost vezethet, van, aki atomerőművet, a kettőt nem érdemes összekeverni. Nem lenne jó, hogyha itt Pakson egy olyan zavaros helyzet maradna, ami után nem lehet eldönteni, hogy itt ki kormányoz: az ellenzék, a szocialisták, vagy inkább polgári kormányzás van: hogyan kell a helyi fejlesztésekről szót érteni, a helybeliekkel? Paks támogatja-e a kormány politikáját, vagy nem, a kormány támogathatja-e Paks fejlődését, vagy nem?

- Azt kérjük Önöktől: öntsenek tiszta vizet a pohárba – mondta Orbán Viktor.

Jelezte, ha lesz összefogás, „olyan dolgokat vihetünk végbe, amit nem is gondoltunk volna magunkról.”

- Szeretném megköszönni ennek a városnak a támogatást, mert itt engem mindig támogattak. Továbbra is azt kívánom, legyen szép és virágzó városuk az önkormányzati választások után – mondotta végezetül a paksi lakótelepen Orbán Viktor miniszterelnök. 

Képünkön: Orbán Viktor a paksiak gyűrűjében. 

(Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter.) +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű