OS - A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) közleménye
Legfrissebb

- Oroszul tanulnak a paksi rendőrök

- Önkormányzati döntések, a felkészülés jegyében

- Öregedéskezelés a paksi atomerőműben

- Elkészültek a város új imázsfilmjei

- Nemzetközi kontroll a Paks II. beruházásban

- Kutatási tudományos terület és a Világörökség része lesz Lussonium

- Biztonságos a hazai radioaktív hulladékok tárolása

- Paks II: gőzerővel zajlik a munka

- Pupp Réka és Cirjenics Miklós utazik a Mesterek Tornájára

- Paks II: gyakorlati oktatók képzése kezdődik

- Tovább javult a hazai villamosenergia-rendszer biztonsága

- PAKS II.: új atomenergiát tanulnak Oroszországban

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


OS - A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) közleménye

2014. szeptember 25. 18:42:20  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/OS) Budapest, 2014. szeptember 25., csütörtök - Ülést tartott a Média Önszabályzó Testület (MÖT), a magyar sajtó szakmai-etikai együttműködési szervezete. Az ülésen a tagszervezetek képviselői döntöttek a MÖT működési szabályzatáról, s határozatot fogadtak el a sajtó-akkreditáció és a fizetett közlemények elvárt etikai szabályairól. 


A MÖT határozata szerint, a sajtó-akkreditáció során az újságírókat, az információkhoz hozzájutás lehetőségeitől megfosztani, a sajtóetikának ellentmondó cselekedet.

A nyilvánosság tájékoztatásában közfeladatot ellátó újságíró tevékenységének bármilyen korlátozása, a tájékozódáshoz fűződő alapvető emberi és állampolgári jog megsértését jelenti.

 

A MÖT kialakította állásfoglalását a sajtóban megjelenő ún. pr-cikkek témakörében. A MÖT elítéli azt a szakmai gyakorlatot, ahol a fizetett szöveges hirdetéseket pr-cikk kifejezéssel ajánlják fel a hirdető feleknek, s ezeket a közleményeket megkülönböztető jelzés nélkül publikálják.

A MÖT felszólítja a nyomtatott és elektronikus média minden felelős kiadóját, hogy tartózkodjanak attól, hogy szerkesztői, újságírói tartalomnak álcázott, valójában szöveges hirdetéseket megjelentessenek hirdetés, fizetett közlemény, reklámriport, rekláminterjú vagy reklám megjegyzés feltüntetése nélkül.

 

A tagszervezetek képviselői további egy évre bizalmat szavaztak a MÖT soros elnökének, Barát Tamásnak, a MÚOSZ Etikai Bizottsága elnökének és megerősítették tisztségében Kövér Tamást, a MÖT titkárát.


Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű