Seszták Miklós: a város jövője a paksiak kezében van
Legfrissebb

- Nagy valószínűséggel nem tartják meg "Paksi Löszfalomlás" partiját

- Süli János miniszter a fejét fogta

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Seszták Miklós: a város jövője a paksiak kezében van

2014. szeptember 24. 08:13:19  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/Kiss G. Péter) Paks, 2014. szeptember 24., szerda – A nemzeti fejlesztési miniszter – a paksi atomerőműben tett látogatása után –, részt vett és felszólalt az Erzsébet Nagy Szállóban tartott lakossági fórumon, az est házigazdája Kozmann György polgármester-jelölt volt. Még a fórum megkezdése előtt dr. Seszták Miklós exkluzív interjút adott a Paks-Press Hírügynökségnek.

 

Miniszter Úr, jelentős változások előtt áll Paks, hiszen küszöbön áll az atomerőmű kapacitás fenntartási programja és rövidesen megújulhat e programmal együttműködő önkormányzat is: milyen összefüggéseket lát e kettős vonatkozásban?

 

- Ha száz ember megkérdezünk arról, hogy melyik az a város, amelyben a Kormányzat és az önkormányzat kohéziója a legerősebb, biztos vagyok abban, hogy mindenki részéről a válasz Paks lenne. Ide kötődik a Fidesz, mint kormányzati tényező, amely kötelezettséget vállalt, támogatja, és teljes kompetenciájával dolgozik a bővítés ügye mellett, jelentős szerepe van a helyi országgyűlési képviselőnek, aki a kétharmados törvényhozásban a paksi érdekeket képviseli, és ehhez szervesen kapcsolódhat az, az önkormányzat, amely „Új korszak” ötéves, ígéretes jövőképét kínálja a város polgárainak. 

Ebben az összefüggésben kevés olyan nagy tét van a paksiak számára, mint a mostani önkormányzati választás. Nyilvánvaló, már a beruházás megindulásakor szükség mutatkozik az egységes és együttműködésre képes struktúrára.

 

Meg tudja-e erősíteni, hogy az EU által egyre-másra szorgalmazott és hozott orosz ellenes szankciók, az embargós válasz és viszont válaszok miatt Paks, nem esik áldozatul ennek a konfliktusnak?

 

- Továbbra is jön az olaj és a gáz, és nincsenek benne azok a technológiák, amelyek a paksi bővítést érintenék. A projekt a ütemterveknek megfelelően halad.

 

Paks jövőképét illetően: milyen kormányzati támogatásra számíthatnak a városlakók?

 

- Paksból jelenleg hiányoznak azok színek, amelyek most visszatérhetnek. Ez a döntés most jobbára a paksiakon múlik majd. Ehhez szükség van egy olyan önkormányzatra, egy olyan képviselőtestületre és egy olyan polgármesterre, amellyel képesek vagyunk együtt dolgozni: elszántsága, ismertsége és kormányzati kapcsolatai révén megvalósulhatnak azok a fejlesztési elképzelések, amelyek révén visszatérhetnek a színek.

 

Miniszter Úr, köszönöm az interjút. +++

 

(Képünkön: dr. Seszták Miklós az Erzsébet Nagy szállóban tartott fórumon beszél.)

 

 

 

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű