Energia Futam a Lánchídnál
Legfrissebb

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

- Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Energia Futam a Lánchídnál

2014. szeptember 20. 14:47:53  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/Mayer György) Budapest, 2014. szeptember 20., szombat - Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a negyedik MVM Energia Futamot Budapesten, a Széchenyi téren kialakított 800 méteres pályán. A rendezvényen – melyet Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitott meg - minden eddiginél több, hét kategóriában több mint 60 jármű, köztük öt egyetem és főiskola tíz csapata indult.

 

Baji Csaba többek között azt hangsúlyozta megnyitójában, hogy sikeres, regionálisan is meghatározó, integrált nemzeti energetikai társaságcsoportként az MVM aktívan járul hozzá a nemzetgazdaság növekedéséhez. Mindezt úgy valósítja meg, hogy a környezet védelmére és a társadalmi célok megvalósítására is komoly hangsúlyt fektet.

Az immár nemzetközivé vált MVM Energia Futamon napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek Budapest szívében.

A magyar versenyzők mellett idén feltűntek az európai országok versenyzői is. A hírességek Famous Futamán többek között Kozmann György világbajnok, olimpiai bronzérmes kenus, Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Lepe a Balkan Fanatik frontembere, Delov Jávor a Random Trip alapítója, Szivák Zsolt a Cloud 9+ énekese, Tóth Tibor a Hooligans együttes gitárosa, Szekeres Adrien EMeRTon-díjas magyar énekesnő, dalszerző és Kemon az Irie Maffia zenekar egyik frontembere mérte össze erejét a környezetbarát meghajtású járművek versenyében.


A résztvevőknek azonban nem volt elég a gyorsaság, a kimondottan erre az alkalomra kiépített 800 méteres pályán a sikeres szerepléshez a megbízhatóságból, a kreativitásból és az innovatív megoldások alkalmazásából is ki kellett tűnniük. A rendezvényen idén először díjazták a legszebb és a legkreatívabb járművet is.


Az MVM Energia Futamot 2011-ben hívta életre a cégcsoport, akkor az európai fővárosok közül elsőként az Andrássy úton rendeztek alternatív hajtású járművekkel versenyt. A hatalmas érdeklődésre tekintettel azt követően már a Lánchíd pesti hídfőjénél rendezték meg a futamokat.


Az egész napos programok része volt a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Jövőnk Energiája Interaktív kamion bemutatója is.


A „hivatásos” versenyzők és hírességek mellett a látogatók és a sajtó képviselői is kipróbálhatták, hogy milyen érzés megújuló energiaforrással hajtott járművel, köztük szériaautóval végigmenni a versenypályán.


Képünkön: Leber Ferenc /b./ és Baji Csaba a nemzeti színű szalag átvágásával nyitotta meg negyedik MVM Energia Futamot. +++ 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű