Polgári Összefogás, Néppárt: baráti összejövetel, felkészülés
Legfrissebb

- Nagy valószínűséggel nem tartják meg "Paksi Löszfalomlás" partiját

- Süli János miniszter a fejét fogta

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Polgári Összefogás, Néppárt: baráti összejövetel, felkészülés

2014. szeptember 19. 17:24:53  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2014. szeptember 19., péntek – A Polgári Összefogás Paksért Egyesület tagjai baráti összejövetelt, támogatói találkozót tartottak ma délután, a Sárgödör téren; a rendezvényen jelen volt Süli János polgármesterjelölt és képviselőjelölt társai - a Néppárt paksi jelöltjei.


Mint ismeretes, a Néppárt jelöltjei a Polgári Összefogás Paksért Egyesület támogatásával indulnak az őszi önkormányzati választásokon.

A rendezvényen Süli János polgármester jelölt rövid interjút adott a helyi sajtó képviselőinek. Elmondta, a jelöltek kampányrendezvényeket tartanak, ezeken személyesen is részt vesz. A programpontok ismertetőkön is eljutnak a választókhoz. A nemrégiben megalapított Polgári Összefogás Paksért Egyesületről szólva elmondta, a szervezet, szándékaik szerint összefoghatná azokat az embereket, akik, politikai hovatartozásukról függetlenül, Paks érdekében együtt kívánnak dolgozni.


A politikai hovatartozás és a várospolitika összefüggéseire is kitért Süli János. Szavai szerint „majd meglátjuk”, de mint kommentálta, jó pályázatokat kell írni, tovább más városok testületei is tudtak úgy dolgozni, hogy nem volt meg a kellő politikai háttér. Szegedet vagy Esztergomot említette példaként.  

- A polgármester, ha integráló szerepet képes betölteni, és nem üres a kassza, mint Pakson, működhet a pályázati rendszer, úgy jöhet a pénz is – vélekedett Süli János.

A programokról szólva kifejtette, az elsődleges cél a bővítésre való felkészülés:

- Terveink szerint fejlesztjük intézményeinket és az úthálózatot. Külön figyelmet fordítunk a kerékpárutak továbbfejlesztésére. Bővítjük a lakosság által kedvelt tornapályák kínálatát, a szabadidős tevékenységek színtereit – ideértve a Duna-partot is. A megkezdett és tervezett beruházásokat folytatjuk. - Felújítjuk és bővítjük a múzeumot - fűzte hozzá.


Szólt arról is, hogy záportározókat és zsilipet építenek, a jövő év elején átépítik az Ady, a Vörösmarty, a Hunyadi, az Eötvös és a Kinizsi utcákat. A következő öt évben sort kerítenek minden elhasználódott közterület megújítására. Folytatják a tömbbelső-felújítási és a magánlakások felújítását támogató programot. További terveikben szerepel, hogy a ciklus végére a megújult városháza is az újjáépített főutca dísze lesz.

Képünkön: Süli János, a mai kötetlen hangulatú, Sárgödör téri megbeszélésen.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű