MVM Energia Futam lesz a Lánchídnál
Legfrissebb

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

- Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


MVM Energia Futam lesz a Lánchídnál

2014. szeptember 15. 14:41:07  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/Mayer György) Budapest, 2014. szeptember 15., hétfő - Idén immár negyedik alkalommal rendezik meg az MVM Energia Futamot szeptember 20-án Budapesten a Széchenyi téren - jelentette be Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján. Az Európai Mobilitás Hét kiemelt hazai rendezvényének főtámogatója Seszták Miklós fejlesztési miniszter.

 

Baji Csaba beszámolt arról is, hogy idén minden eddiginél több, 50 csapat 60 járműve, köztük öt egyetem tíz csapata indul az alternatív hajtású járművek versenyén, ahol kizárólag nem konvencionális meghajtású (elektromos, hidrogén, nap, sűrített levegő és természetesen emberi erőforrással működtetett), saját építésű vagy átépített járművek vesznek részt. A résztvevőknek azonban nem elég a gyorsaság, a 800 méteres pályán a sikeres szerepléshez elengedhetetlen a megbízhatóság, a kreativitás és az innovatív megoldások alkalmazása. A rendezvényen idén először díjazzák a legszebb és a legkreatívabb járművet is. 

 

Az MVM Energia Futamot 2011-ben hívta életre a cégcsoport, akkor az európai fővárosok közül elsőként - az Andrássy úton - rendeztek alternatív hajtású járművekkel versenyt. A hatalmas érdeklődésre tekintettel azt követően már a Lánchíd pesti hídfőjénél rendezték meg a futamokat.


A futamon idén is több ismert híresség is részt vesz, így például Endi a Hooligans dobosa, Lepe a Balkan Fanatik frontembere, Delov Jávor a Random Trip alapítója, illetve Szivák Zsolt a Cloud 9+ énekese.

A sajtótájékoztatót követően a környezet- és klímavédelem mellett elkötelezett hírességek segway-versenyen mérték össze képességeiket egy barátságos „Előfutamon”, amelyet Rákóczi Ferenc, a Morning Show műsorvezetője közvetített a helyszínen, vagyis az MVM székházból.

A szombati rendezvény 8-órakor a szabadedzéssel kezdődik, majd az egész napos folyamatos programokat este 19-órakor a Cloud+ koncertje zárja.


Az egész napos programok része a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Jövőnk Energiája Interaktív kamion bemutatója is.


Képünkön: a sajtótájékoztatón. Balról-jobbra: Bognár Gábor az Energia Futam versenyigazgatója, Baji Csaba az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója és Nagy Csilla, az MVM PR vezetője.

PAKS-PRESS Fotó: Kiss G. Péter. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű