NucKids: könnyes búcsú
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

NucKids: könnyes búcsú

2014. augusztus 17. 09:40:55  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Moszkva, 2014. augusztus 17., vasárnap - Tegnap megtartotta búcsúfellépését a NucKids csapata az orosz főváros Et Cetera Színpadán. Az atomkölykök között hat paksi fiatal is volt. Az utolsó előadás a vidámság mellett a könnyektől sem volt mentes.


A tegnapi eseményekről Kovács Réka, a magyar csoport tagja küldött beszámolót a Paks-Press Hírügynökségnek:

"Az utolsó előadásunk Moszkvában, az Et Cetera színházban volt, telt ház volt! Mikor széthúzták a függönyt, és lejátszották a bemutatkozó videónkat - minden előadás így kezdődött -, mindenki összeölelkezve potyogtatta a könnyeit…

Az egyes jelenetek után is könnybe lábadt szemekkel jöttünk le, hiszen tudtuk: ez volt az utolsó. A finálé után felcsendült a Nuckids dal, és mindenki zokogott!

A mérleg: három hét felkészülési idő, nyolcvan gyermek, nyolc előadás, egy musical, egy család…

Hihetetlen élményben volt részünk az elmúlt másfél hónapban, rengeteg barátot szereztünk. Az egyik szemem sír, a másik nevet… Nevetek, mert végre a családommal lehetek, és sírok, mert itt kell hagynom egy másik családom..."


Mint az korábbról is ismeretes, az Atomkölykök (NucKids) nemzetközi színtársulatévek óta tart közös színházi fellépéseket olyan országokban, ahol az atomenergiát békés célokra használják. Fontos célkitűzés volt: a közös találkozók az atomenergetikához kötődő, nemzetközi gyermek projektek hozzájáruljanak, hogy a jövő nemzedékei felelősen dönthessenek az atomenergia használatáról.


A paksi fiatalok - Rikk Róbert, Kovács Aliz, Kovács Réka, Cseke Klári, Horváth Dia, Cseh Dominika - a paksi TiniTüsi előadócsoport tagjai várhatóan, ma érkeznek haza. +++

x

Paksi Atomerőmű