Egy különleges sportesemény
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Egy különleges sportesemény

2014. augusztus 06. 21:31:57  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2014 augusztus 6., szerda - Közel egy hónap múlva állnak rajthoz Magyarország legtöbb kihívással – köztük a „brutálAtom” versenyszámmal – kecsegtető futóversenyének indulói. A paksi Atomfutás lényegében három különböző verseny lesz egy napon, olyan számokkal, amelyek között profi és amatőr futók, vállalkozó kedvű baráti társaságok és családok, valamint közismert sztársportolók és művészek is megtalálják a nekik való versenytávokat. Kovács István „Koko” – talán kevesen tudják, de akár húsz alkalommal is járt – sportversenyek okán: Pakson.

 

A szeptember 6-i paksi Atomfutás 12 versenyszámot, köztük kisgyermekeknek, idősebbeknek, és csapatoknak is kiírt távokat tartogató Atomfutás mellett idén is meghirdették az extrém kihívások kedvelőinek a 7 km-es „brutálAtom” futamot, ahol csupán 200 futó tehet kísérletet a sárral és szalmabálákkal nehezített pálya legyőzésére. Idén Pakson először rendezik meg a maratoninál is hosszabb, 50 km-es táv országos bajnokságát és mindezek mellett az Atomfutás lesz az öt állomásból álló „Atom100” versenysorozat utolsó állomása is.

- Ilyen összetett, tényleg mindenki igényét kiszolgáló verseny talán ez az egy van az országban. A különleges versenyszámokat csak színesíti, hogy olyan útvonalak is lesznek, amelyek egyike például áthalad az atomerőmű területén, egy másik a csodálatos panorámájú Sánc-hegy szőlői között halad el, de egy templomon is keresztülfuthatunk majd. Az idei évben néhány változás is történik a verseny lebonyolításában, amelyek közül talán a legfontosabb az, hogy a hölgyekre külön is oda fogunk figyelni. A női versenyzőket és látogatókat kifejezetten nekik szánt életmód- és sportprogramokkal várjuk – mondta dr. Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, a verseny fővédnöke.

A versenyeken akárcsak tavaly, idén is találkozhatunk igazi sztársportolókkal és zenészekkel. A mezőnyben már biztosan ott lesz Kozmann György világ- és Európa-bajnok kenus, valamint Kovács István „Koko” olimpiai és világbajnok ökölvívó, akik mindketten az Atomfutás rutinos indulói, de a népszerű Irie Maffia együttes több tagja – Sena, Élő Marci, Kemon, Busa Pista – is rajthoz áll majd.


Kovács István Koko szerint „az Atomfutás egy különleges sportesemény, amely gyönyörű környezetben, változatos távokon kínál futóélményt a kezdőknek és haladóknak egyaránt. Jómagam is itt futottam először ’igazi nagy’ távot, amit soha nem fogok elfelejteni – fűzte hozzá. 

A Paks-Pressnek azt is elmondta, hogy jól ismeri Paksot, eltöltött itt egy háromhetes edzőtábort is, és élete első felnőtt magyar bajnokságán itt nyert ezüstérmet 18 évesen. Legalább 15-20 alkalommal volt már Pakson, ez akár együttesen több hónapot is jelenthet.

Arra a kérdésre, hogy mi fogta meg Pakson, és mit ajánlana szívesen barátainak ebből a városból, úgy felelt, hogy Sárgödör tér vagy a lakótelepi városközpont az a hely, ahol az a nyugalom veszi körül az embert, amire sokszor vágyik. Megemlítette a két Halászcsárdát is, ahová érdemes ellátogatni. Aztán külön kitért a helybeli barátaira, kik között nagyon sok, országosan is ismert sportoló van.

Szívesen emlékezett vissza arra az időre is, amikor élőben közvetett a paksi atomerőmű üzemcsarnokából, de mint mondja nem érzett különösebb félelmet. Egy kicsit misztikus, de mint mondja, Paks, erőművel, vagy erőmű nélkül is – mindig békés, boldog embereket lát. A várost, ha egyszer megismerik az emberek, programok nélkül is megszeretik az idelátogatók.


Kovács István Koko magáról szólva elmondta, erőteljes triatlont kezdett, ezért Fadd-Domboriba is ellátogatott, néhány hét múlva pedig egy fővárosi viadalon indul. Ami a futást illeti, budapesti és NEW YORK-i maratonra készül, a televíziós munkáit is folytatja, rádiózik, tévézik. Most pedig egy hónap múlva: ismét Paksra jön.


Képünkön: Kovács István „Koko”.

(Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter). +++

 

 

 

 

 

 

 

 

 

x

Paksi Atomerőmű