Ganz Holding: stratégiai együttműködés
Legfrissebb

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

- A legkreatívabb gyerekeket díjazta az MVM

- A Paksi FIDESZ és KDNP összevont ülése

- Biztonságra tervezve

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Ganz Holding: stratégiai együttműködés

2014. július 31. 10:02:25  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2014. július 31., csütörtök – Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Ganz Holdinggal a kormány, így a Richter és a Waberer's után a Ganz a harmadik magyar tulajdonú cég, amellyel a kabinet ilyen megállapodást írt alá. Talán Ganz Holding az egyetlen magyar cég, amely folyamatosan szállított nemcsak a paksi atomerőműbe, hanem többek között ukrán, cseh, szlovák, bolgár atomerőművekbe.

 

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán az aláírás előtt a parlamentben hangsúlyozta, hogy a Ganz Holding Zrt.-vel kötött stratégiai együttműködési megállapodás a magyar gépipari teljesítmény elismerése. Elmondta, hogy ez a 48. stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet a kormány köt. Szavai szerint a Ganz Holding fejlődését kiemelkedő, korszakos mérnöki teljesítmények, műszaki újdonságok és világszabadalmak jellemezték.

Az államtitkár szerint a Ganz nemcsak a gazdaság belső erősítéséhez tesz hozzá, hanem a magyar külpiaci sikerek "zászlóshajója" is, hiszen  számos brit, francia, orosz céggel együttműködve hozott létre vegyesvállalatokat. A Ganz a magyar ipar jó hírnevének megjelenítőjeként számos, a keleti nyitás által megcélzott piacain ér el sikereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

 

A Ganz abból szempontból is erősíti a magyar nemzetgazdaságot, hogy több mint 500 embernek ad munkát, és beszállítóinak mintegy 70 százaléka is magyar.

Fitos Zoltán, a Ganz Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy vélte, a kormánnyal aláírt megállapodás kiszélesíti a Ganz Holding cégcsoport piaci lehetőségeit, valamint a magyarországi gazdasági és oktatási életben betöltött szerepét, és a kormány is olyan partnert nyer vele, amely segíti a gazdaság fejlesztését. Kiemelte: a Ganz egyike azon kevés magyar gépipari cégnek, amely ma is eredményesen működik. Hozzáfűzte: a magyarországi infrastruktúra működését, fenntartását - és reményeik szerint fejlesztését is - nagymértékben meghatározzák a Ganz Holding csoport, illetve jogelődei által szállított termékek, például a paksi erőműben a hőerőművi hűtővíz rendszerek többsége, vagy más, vízzel működő rendszerek. 

 

Az elnök-vezérigazgató kitért arra is, hogy 2008-ban vegyesvállalatot hoztak létre a Roszatom leányvállalatával, az Atomenergomash-sal. Mivel a Ganz profilját az 1970-es évek végétől az atomerőművi átrakógép, kiégett fűtőelem tároló, atomerőművi hűtő, biztonsági és egyéb nem primerköri szivattyúk is jelentik, a profilkör jövője csak a vegyesvállalat létrehozásával volt biztosítható.

- Rendelkezünk a szükséges atomerőművi tudással, minősítésekkel. Így kovásza lehetünk a Paks II. hazai 40 százalékos beszállításának - vélekedett Fitos Zoltán. +++

(MTI)

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű