Világsztárok a 11. VeszprémFest-en
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Világsztárok a 11. VeszprémFest-en

2014. július 15. 13:50:35  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Veszprém, 2014. július 15., kedd - Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. főtámogatásával valósul meg idén az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai szabadtéri kulturális rendezvény Veszprémben, amely a jazz, a világ- és klasszikus zene, valamint a pop legszínvonalasabb, világhírű előadóit hozza el a látogatóknak. Az MVM Csoport hosszú ideje az igényes zene kedvelőinek szóló, programok elkötelezett támogatója, ezzel is hozzájárulva a hazai kulturális élethez.


Az MVM mindig is felkarolta a színvonalas magyarországi zenei programokat, bár a Társaság elsősorban a komolyzenére koncentrál, emellett számos könnyűzenei koncert és fesztivál támogatója is volt. Megtisztelő, hogy a VeszprémFest főtámogatójaként kiemelt szerepet vállalhatunk a hazai kulturális élet egyik meghatározó nyári könnyűzenei eseményének megvalósulásában. Veszprém, a királynék városa kedves helyszín az MVM számára, hiszen itt játszik Európa egyik legjobb kézilabda csapata, amelynek névadó szponzorai vagyunk – mondta Felkai György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs igazgatója.

 

A ma induló VeszprémFest nagyszínpadán este Roberto Fonseca kubai zenész és a mali származású, kortárs világzenét játszó Fatoumata Diawara közös fellépését élvezheti a közönség. A zseniális duót a fesztivál alatt olyan nagy nevek követik, mint az Egyesült Királyság egyik legsikeresebb, grúz származású előadója, Katie Melua, a „Nah Neh Nah” című számmal hírnevet szerző Vaya Con Dios, a The Brand New Heavies londoni acid jazz zenekar, valamint az utolsó előtti nap fellépő szenegáli popénekes Youssou Ndour.

 

A koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete. A történelmi helyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idelátogatók egyedi, meghitt, baráti hangulat részesei lehessenek. Nem csak a térségből, de az egész ország területéről, sőt a határon túlról is érkeznek a rock, a világzene és a jazz kedvelői hogy zenei utazásra induljanak a legnagyobb hazai és külföldi művészek fémjelezte veszprémi fesztivál éjszakáin.


A VeszprémFest keretében július 20-án, vasárnap rendezik meg a Magyar Jazz Napját, fellép többek között Tony Lakatos, Kőszegi Imre, Patches Stewart, Gary Willis, Horváth Charlie, David Liebman, Adam Nussbaum, a Pátkai Rozina Sextet és a Modern Art Orchestra is.


A négy évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal bemutatkozott Rozé, Rizling és Jazz Napok kísérőrendezvényen a balatoni régió 20 kiemelt borászatának kínálatát ízlelhetik meg az érdeklődök. A július 14. és 22. között az Óváros térre látogatók a hazai jazzélet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg, fellép többek között a Junior Prima-díjas Szőke Nikoletta B Version, a Budapest Ragtime Band, a Band of Gypsys AllStar, valamint a Jász András Kulturfunk is. +++

 

 

x

Paksi Atomerőmű