Készül a NucKids legújabb musicalja
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Készül a NucKids legújabb musicalja

2014. július 11. 09:20:06  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Szentpétervár-Repino, 2014. július 11., péntek – Rikk Róbert, Kovács Aliz, Kovács Réka, Cseke Klári, Horváth Dia, Cseh Dominika - a paksi TiniTüsi előadócsoport tagjai a Finn öbölben, Repinoban egy közös képet készítettek, mindjárt az első napokban, azt követően, hogy a NucKids 2014-es táborába megérkeztek.

 

Mint az korábbról is ismeretes, az Atomkölykök (NucKids) nemzetközi színtársulatévek óta tart közös színházi fellépéseket olyan országokban, ahol az atomenergiát békés célokra használják. Tavaly Magyarországon jártak, Keszthelyen tartották a felkészülést és az akkori darabot Pakson is bemutatták. Közel egy hónap alatt tanulták meg és állították színpadra a világ nyolc országából érkezett gyerekek a darabot.


Fontos célkitűzés: a közös találkozók az atomenergetikához kötődő, nemzetközi gyermek projektek hozzájáruljanak, hogy a jövő nemzedékei felelősen dönthessenek az atomenergia használatáról. Ebben az évben a felkészülés színhelye Szentpétervár, a magyar gyerekek tolmácsa úgy, mint tavaly, Kóti Szilvia.


- A NucKids idei táborában közel nyolcvan gyermek vesz részt – mondta el Kovács Réka, a paksi csoport egyik tagja. Szavai szerint a már eltelt néhány napban is rengeteg barátot szereztek:

- Tanítjuk egymást magyarul-oroszul. Ketten kaptunk főbb szerepet a darabban, én az egyik jelenetben az anyát alakítom, orosz szövegem is van. Horváth Diána pedig a lányomat fogja játszani – tette hozzá Kovács Réka. Utalt rá, hogy a mostani musical címe, a „A gyermekkor labirintusa”, felhívja a figyelmet: a gyermekeket sokszor a felnőttek felnőttekként kezelik, és túl nagy terhet, felelősséget hárítanak rájuk. Ezeket a döntési helyzeteket, dilemmákat jelenítik meg az egyes jelenetek.


Képünkön: a szállástól, tíz perces séta után jutottak el erre a festői szépségű helyre, Repinoban, egy kirándulás alakalmával. +++

x

Paksi Atomerőmű