Benépesül a Cseresznyéskerti Erdei Iskola
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Benépesül a Cseresznyéskerti Erdei Iskola

2014. július 09. 10:14:19  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/Sólya Emma) Paks, 2014. július 9., szerda - A Cseresznyéskerti Erdei Iskolában július 13. és 21. között a Határon túli magyar középiskolások olvasótáborát ismét megtartják, a tematikus találkozó témája az idén a „Mesés hagyományok - hagyományos mesék.” Sorrendben ez már - huszonegyedik alkalom.


A nyilvános programok között szerepel július 14-én délelőtt „Az ismeretlen Benedek Elek” címmel Perjámosi Sándor művelődéstörténésznek, az Országos Széchényi Könyvtár munkatársának előadása, este fél nyolctól pedig bemutatkoznak a táborba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Vajdaságból érkezett diákok.

Másnap 10 órától „A szegény ember bőrpuskája” címmel Sebestyén István bukovinai székely népművész, mesemondó történeteit hallgathatja meg a közönség, este a Vetővirág Népzenei Együttes ad műsort.

Cserenyecz Katalin néprajzos vezetésével szokásokat, hagyományokat összehasonlító előadás, beszélgetés lesz szerdán délelőtt, míg este kedvenc meséikről beszélnek a határon túli diákok.

„A megküzdés művészete a mesén keresztül” - erről beszél majd Torma Zita meseterapeuta, pszichológus július 17-én délelőtt, majd este jazz-költészeti performansz lesz a program.

Szombaton Mese-honfoglalót tarthatnak a táborlakók és az érdeklődők, a népszerű internetes játék alapján.


Az utolsó napon a tábor résztvevői adnak ünnepi műsort a Jézus Szíve templomban, és ízelítőt adnak munkáikból. Bemutatják a tábor filmjét és megjelenik újságjuk, a Visszhang. Este táncház zárja az egy hetes rendezvényt. +++

x

Paksi Atomerőmű