Horváth Kálmán Tolna megye új kormánymegbízottja
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Horváth Kálmán Tolna megye új kormánymegbízottja

2014. július 08. 14:58:49  nyomtatási kép
(PAKS-PRESS) Budapest/Szekszárd, 2014. július 8., kedd - Kinevezte Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottakat, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg. Ennek értelmében a kormányfő - Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára –, mások mellett Tolna megyében Horváth Kálmánt nevezte ki kormány-megbízottá július 1-jei hatállyal.


A törvény szerint a kormánymegbízottak vezetik a fővárosi és megyei kormányhivatalokat. A mostani kinevezésekre azért volt szükség, mert a miniszterelnök négyéves mandátumának lejártával a korábbi vezetők megbízatása is megszűnt. 


A kormánymegbízott további munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, a megszigorított szabályok szerint nem lehet országgyűlési képviselő sem, továbbá helyi önkormányzati képviselő, fővárosi, megyei közgyűlés tagja, polgármester, megyei közgyűlés elnöke, főpolgármester, alpolgármester, megyei közgyűlés alelnöke, főpolgármester-helyettes, nemzetiségi önkormányzat elnöke és nemzetiségi önkor-mányzati képviselő sem. Tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, vala-mint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységet ugyanakkor végezhet. 


A most kinevezett húsz kormánymegbízottból nyolcan - Demeter Ervin, Széles Sán-dor, Rácz Róbert, Kállai Mária, Szabó Sándor, Tarnai Richárd, Harangozó Bertalan és Rigó Csaba Balázs - az előző kormányzati ciklusban is betöltötték a kormányhivatal-vezetői posztot. (MTI) 
Képünkön: a Tolna Megyei Kormányhivatal a szekszárdi Augusz téren. (PAKS-PRESS Fotó). +++


x

Paksi Atomerőmű