Megkezdődött az atomblues
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Megkezdődött az atomblues

2014. július 05. 08:21:00  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2014. július 5., szombat – Tegnap megkezdődött a Nemzetközi Gastroblues Fesztivál Pakson, ahol fellépett többek között Chantel McGregor. A vasárnapig tartó fesztiválon ma és holnap a nagyszínpadon kívül lesznek még templomi koncertek, főzőverseny, továbbá bor és gasztronómiai finomságok is várják a látogatókat.


Tegnap, az első ízben Magyarországra látogató, a tavaly Nagy-Britanniában az év legjobb blues gitárosának és énekesnőjének választott Chantel McGregor lépett színpadra, a The Magic of Santana név alatt Carlos Santana zenéjét idézte meg két egykori zenésztársa, az énekes Alex Ligertwood és a kongás Raul Rekow német muzsikusok segítségével.


A továbbiakban még néhány szó a fellépőkről. Az amerikai Ford Blues Band az 1970-as évektől a fehér blues egyik legjelentősebb zenekara. A három Ford-fivér közül a gitáros Robben helyére Volker Striffler lépett, a zenekarvezető-dobos Patrick mellett a szájharmonikás Mark Ford szerepel a csapatban.

A holland Julian Sas gitáros 10 évvel ezelőtt a Gastroblues Fesztiválon mutatkozott be a magyar közönségnek. Julian Sas saját műsorához csatlakozik Cliff Moore.

Az amerikai Sean Carney 2007-ben elnyerte a memphisi International Blues Challenge-en a legjobb zenekar díjat, és Albert King-díjjal is jutalmazták.

Az Amerikában élő Little G. Weevil (Szűcs Gábor) a tavalyi évben megnyerte az International Blues Challenge legjobb szóló/duó előadója kategóriát, valamint legfiatalabbként jelölt volt az idei amerikai Blues Music Award díjra akusztikus blues előadó kategóriában.

 

A hazai előadók között a fesztiválon ismét Pakson van a Deák Bill Blues Band, valamint Ferenczi György és a Rackajam együttes, amely Pál István "Szalonna" bandájával közös koncertet ad a helyi evangélikus templomban. A rendezvényen szerepel a három éves múltra visszatekintő Soulbreakers együttes, Petruska András, valamint a szaxofonos Muck Ferenc, aki ezúttal családi zenekarával lép fel, amelyben három iker gyermeke is játszik.

Az idén is megrendezik a hagyományos vasárnapi főzőversenyeket és nem marad el a borbarát találkozó sem. A teljes program a www.gastroblues.hu oldalon olvasható.

Képünkön: Chantel McGregor paksi gastroblues nyitónapján.

(Molnár Gyula felvétele – Paks-Press Fotó). +++

 

 

 

 

 

 

 

 

x

Paksi Atomerőmű