Az MVM lépései az ellátásbiztonságért
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Az MVM lépései az ellátásbiztonságért

2014. június 27. 14:59:43  nyomtatási kép
(PAKS-PRESS) Budapest, 2014. június 27., péntek - Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése döntött a társaság részére nyújtandó 100 milliárd forint értékű tulajdonosi kölcsönről, amellyel a nemzeti energetikai társaság az ország ellátásbiztonságát jelentősen növelő, ezen összegért elérhető legtöbb földgázt vásárol és tárol be. A biztonságnövelő lépéssel az MVM Csoport tárolóiba besajtolt gáz mennyisége jelentős mértékben járul hozzá a télre elégséges mennyiségű energiatartalék képzéséhez. 


Az MVM Csoport a maga részéről minden eshetőségre felkészül, hogy biztosítsa hazánk zavartalan földgázellátását, ezért az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése az MNV Zrt. által biztosított 100 milliárd forint értékű tulajdonosi kölcsön felvételéről döntött. 


Az összegből az MVM Csoport egyik energiakereskedő társasága, a Magyar Földgázkereskedő Zrt. az ellátásbiztonság növelése érdekében jelentős földgázkészletet vásárol, amelyet a nemzeti energetikai társaságcsoport földgáztárolóiba sajtolnak be, ezzel a piaci szereplők alacsony készletezési hajlandósága ellenére jelentősen javul az ország ellátásbiztonsága.


A biztonságnövelő lépéssel az MVM Csoport saját földgázkészletei megközelítik majd a 2 milliárd köbmétert. +++

x

Paksi Atomerőmű