Harmonikások seregszemléje Pakson
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Harmonikások seregszemléje Pakson

2014. június 26. 14:29:10  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2014. június 26., csütörtök – Megkezdődött VII. Harmonika Fesztivál Pakson, az eseményre neves vendégművészek és számos fiatal érkezett az ország több településéről és a határon túli magyar területekről, valamint Oroszországból. Az Erzsébet Nagy Szállóban tartott mai sajtótájékoztatón többek között az is elhangzott, hogy a verseny és különböző bemutatókon kívül két nagy koncertet is tartanak a Csengey Dénes Kulturális Központban, pénteken és szombaton.

 

A tegnap megtartott fesztivál megnyitó után ma délután kezdődik a verseny, amely holnap is tart, a fesztivál idején pedig olasz Scandalli, Vignoni és a magyar Petromaestro harmonikák kiállítása is várja az érdeklődőket. Vladimir Zubitsky orosz-olasz harmonikaművész pénteken 18 órakor lép a közönség elé, az orosz Alexander Poeluev és a New-Centropezn Quartet koncertje szombaton lesz látható.

Az eseményre már tegnaptól érkeztek a meghívottak és a vendégek, Magyarországról és a határon túlról.


A mai sajtótájékoztatón Papp Olga a paksi Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola harmonika tanára, a fesztivál főszervezője elmondta, a most megrendezett, sorrendben már a hetedik fesztivál keretében a verseny ebben az évben már nemzetközi megmérettetésnek is otthont ad.


A hangszer sokoldalúságának bemutatását is célul tűztük ki ezen a fesztiválon – hangsúlyozta egyebek között a főszervező, aki utalt arra, hogy a harmonika, mint hangszer sokkal több, mint a populáris események egyik eszköze. – Ennek a hangzás- és dallamvilágnak a népszerűsítésére is törekszünk, azon kívül, hogy számos fiatal itt megmutathatja tudását, tehetségét is – tette hozzá.

Tell Edit, Paks város alpolgármestere – mint a fesztivál megrendezésének egyik főtámogatójaként számon tartható városvezetés képviselője, a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy Paks a kezdetektől fogva támogatta azokat a kezdeményezéseket, amelyek kitartóak vagy olyan példamutatóak, mint a Harmonika Fesztivál, és támogat olyan fiatalokat nevelő pedagógust, mint Papp Olga. 


Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy mint a város, mint az atomerőmű vezetése a támogatások odaítélésekor arra törekszik, hogy élhető környezetet teremtsen az itt lakó polgárok számára: a sport, a kulturális élet és a közösségi élmények segítségével.


Elmondta, hogy édesapja kedvenc hangszere volt a harmonika, így a saját kedvence a trombita mellett harmonikázni is tanult, és egy zánkai táborban második helyet is sikerült elérnie gyermekkorában.

A versenyek két napon át tartanak különböző kategóriákban az Erzsébet szállóban, a koncertekre pedig a nagyközönséget várják.


Képünkön: a sajtótájékoztatón, balról, jobbra, dr. Kovács Antal, Papp Olga és Tell Edit.

Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. ++

x

Paksi Atomerőmű