Nyári jutalomtábor a múzeumban
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Nyári jutalomtábor a múzeumban

2014. június 23. 11:51:52  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2014. június 23., hétfő – Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Atomenergetikai Múzeuma (AEM) – folytatva ez évre tervezett múzeumpedagógiai programját – 2×1 hetes tábort szervezett a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Területfejlesztési Társulás Duna bal partján lévő településein élő hetedikes és nyolcadikos korosztály számára.

 

A bentlakásos, térítésmentes táborba azokat a fiatalokat választották ki az iskolák, akik a természettudományi tárgyak iránt érdeklődőek és tanulmányi eredményeik okán jutalomban részesülhetnek.

Az AEM munkatársai által szervezett és lebonyolított kétszer egyhetes táboroztatásra első alkalommal kerül sor ezekben a napokban. A június 16-20., illetve 23-27. közötti időszakokban a 26-26 diák Pakson az Energetikai Szakközépiskola kollégiumában lakik. A szervezők gazdag programot állítottak össze számukra: megismerkedhetnek Paks nevezetességeivel, a Paksi Atomerőmű valamennyi látnivalójával és a Radioaktív Hulladékkezelővel is. Keddenként a táborlakók Balatonfüredre és Tihanyba kirándulnak. Délutánonként – ha az időjárás engedi – strandolhatnak a fiatalok, vacsora után pedig mozinézés szerepel a programban.

 

- A napokban befejeződött tanév második félévében kezdődött az AEM múzeumpedagógiai programja. Február 8. és április 22. között minden kedden rendkívüli fizikaórát tartottunk a múzeumban a meghívott hetedik osztályos tanulók számára – mondta el dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató. Hozzátette, a kezdeményezés pozitív visszajelzéseket kapott a résztvevő iskoláktól, ezért a tervek szerint a következő tanévben is lesznek fizikaórák az Atomenergetikai Múzeum falai között. +++

x

Paksi Atomerőmű