Felkai György: biztonságos a gázellátás
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Felkai György: biztonságos a gázellátás

2014. június 17. 14:54:40  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2014. június 17., kedd -  Jelenleg Magyarország biztonságos gázellátása szavatolt, a lakosság ellátásának biztosítása kiemelt szempont - közölte Felkai György, az MVM csoport kommunikációs igazgatója.

 

Mint ismeretes, Oroszország leállította a gázexportot Ukrajnának, de az Európának szánt orosz tranzitgáz mennyiségén nem változtatott, az napi 185 millió köbméter maradt. Az MVM kommunikációs igazgatója közölte: jelenleg nincs fennakadás a szállításban, pillanatnyilag a szerződéseknek megfelelően érkezik a földgáz Ukrajna felől.


Felkai György tájékoztatása szerint a 2009-ben az orosz és ukrán fél által megkötött, a 2009-2019-re szóló tranzitszerződés szerint a Naftohaz köteles teljesíteni tranzitszállítási kötelezettségét harmadik országokkal szemben. Az MVM csoport folyamatosan egyeztet orosz partnereivel.


Az MVM csoport felkészült arra az esetre, ha az Ukrajna felől érkező földgáz mennyisége csökkenne. Mind az alternatív szállítási útvonalakra, mind a hazai termelésre, illetve a hazai földgáztárolókban tárolt gázra számít a társaság. - A hazai tárolókban elérhető földgáz mennyisége jelenleg meghaladja a 2 milliárd köbmétert - közölte a kommunikációs igazgató.

A jelenlegi, becsült fogyasztás mellett több mint egy negyedévre elegendőek a rendelkezésre álló tárolói források.


Az MVM csoport mindent megtesz, amit saját hatáskörben meg tud tenni, hogy a földgázellátás zavartalanságát biztosítsa – tette hozzá Felkai György. (MTI).


Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++

x

Paksi Atomerőmű