Felkai György: biztonságos a gázellátás
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Felkai György: biztonságos a gázellátás

2014. június 17. 14:54:40  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2014. június 17., kedd -  Jelenleg Magyarország biztonságos gázellátása szavatolt, a lakosság ellátásának biztosítása kiemelt szempont - közölte Felkai György, az MVM csoport kommunikációs igazgatója.

 

Mint ismeretes, Oroszország leállította a gázexportot Ukrajnának, de az Európának szánt orosz tranzitgáz mennyiségén nem változtatott, az napi 185 millió köbméter maradt. Az MVM kommunikációs igazgatója közölte: jelenleg nincs fennakadás a szállításban, pillanatnyilag a szerződéseknek megfelelően érkezik a földgáz Ukrajna felől.


Felkai György tájékoztatása szerint a 2009-ben az orosz és ukrán fél által megkötött, a 2009-2019-re szóló tranzitszerződés szerint a Naftohaz köteles teljesíteni tranzitszállítási kötelezettségét harmadik országokkal szemben. Az MVM csoport folyamatosan egyeztet orosz partnereivel.


Az MVM csoport felkészült arra az esetre, ha az Ukrajna felől érkező földgáz mennyisége csökkenne. Mind az alternatív szállítási útvonalakra, mind a hazai termelésre, illetve a hazai földgáztárolókban tárolt gázra számít a társaság. - A hazai tárolókban elérhető földgáz mennyisége jelenleg meghaladja a 2 milliárd köbmétert - közölte a kommunikációs igazgató.

A jelenlegi, becsült fogyasztás mellett több mint egy negyedévre elegendőek a rendelkezésre álló tárolói források.


Az MVM csoport mindent megtesz, amit saját hatáskörben meg tud tenni, hogy a földgázellátás zavartalanságát biztosítsa – tette hozzá Felkai György. (MTI).


Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű