Bocskai utcai tűz: 100 milliósra becsülik a kárt
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Bocskai utcai tűz: 100 milliósra becsülik a kárt

2014. június 14. 12:12:09  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2014. június 14., szombat – Rendőrök, városvezetők, önkormányzati képviselők önkéntes csoportja segített reggel óta a romok eltakarításában a leégett Bocskai úti társasháznál. A kárt a legújabb, de nem hivatalos értékelés szerint már százmillió forintra is becsülik. A tűz okának vizsgálatát és a felelősség megállapítását már megkezdték. Két családnak mától az önkormányzat ad ideiglenes lakást és ugyancsak a város állja az őrzés költségeit is.

 

A katasztrófavédelem szakemberei egyelőre nem nyilatkoznak, mert mint mondták, még az építési vállalkozó kihallgatása nem történt meg. Az eljárás folyamatban van. A romok, a törmelék eltakarítása is megkezdődött, az önkormányzat képviselői, a polgármester és alpolgármester munkásruhát öltöttek és kétkezi munkával segítettek, valamint a készenléti rendőrség húsz munkatársa reggel óta dolgozott. Nekik egy kollégájuk otthona veszett oda.

Még arról sincs hivatalos jelentés, hogyan történt a tűzeset. Elmondásokból annyi tudható, hogy az építési vállalkozó munkásai a födémet kátrányos lemezekkel szigetelték és az összeillesztéshez lángégőt használtak. A lemezek azonban tüzet fogtak és nem volt oltóeszköz a közelben. Mire egy vödör vízzel visszaértek a helyszínre, már késő volt. Az így keletkezett tűzön már nem lehetett úrrá lenni.

 

A paksi, szekszárdi, dunaújvárosi és solti tűzoltók mellett a bonyhádiak és a sárbogárdiak is - összesen harmincnyolcan – dolgoztak a lángok megfékezésén. A tűzoltás vezetését a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vette át – közölte tegnap a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

 

Boros Brigitta tájékoztatása szerint a tűzesetben egy lakó füstmérgezést szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A társasházban öt lakás, egy üzlethelyiség és egy kisállatrendelő volt. Tizenegy lakót rokonoknál helyeztek el. A szakemberek a tető lebontása mellett döntöttek.


A kár jóval nagyobb, mint azt először hitték. Nem csak a tetőt kellett elbontani, hogy az újra és újra fellobbanó lángok ne terjedjenek tova, hanem az oltáskor felhasznált hatalmas mennyiségű víz a padlásszobáktól kezdve a háromszintes épületben egészen a garázsokig lefolyt. Így nem hivatalos becslés szerint a kár a 100 milliót is elérheti.

A tűz veszélyességére jellemző volt, hogy a megmaradt részekben, ma hajnalban újra fellobbantak a lángok. A tűzoltókat a kirendelt őrzés-védő szervezet emberei riasztották reggel négy órakor.

Hajdú János polgármester arról is tájékoztatta a Paks-Press Hírügynökséget, hogy ma déltől az önkormányzat két családnak biztosít ideiglenes lakást a tartalékalapból.

A ház biztosítva volt, a kárfelmérés is megkezdődött.  


Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++

x

Paksi Atomerőmű