VeszprémFest: sztárfellépők, az MVM a zenei fesztivál főtámogatója
Legfrissebb

- Kötelező maszkviselés

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

- Elkezdődött a Paks körüli utak felújítása

- Testületi ülés

- Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

- Ideje nagyon komolyan venni a járványt

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


VeszprémFest: sztárfellépők, az MVM a zenei fesztivál főtámogatója

2014. május 30. 14:19:50  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/MTI/MVM) Budapest, 2014. május 30., péntek - Idén is szárfellépőkkel várja a közönséget a VeszprémFest. Mészáros Zoltán fesztiváligazgató és Felkai György, az MVM Csoport kommunikációs igazgatója az eseménysorozat sajtótájékoztatóján  együttműködési megállapodást írt alá, ezzel az MVM lett a zenei fesztivál főtámogatója. A rendezvényen, amelyet július 15. és 20. között immár 11. alkalommal tartanak, koncertet ad Katie Melua, a Vaya Con Dios vagy Youssou N'Dour is.


- Veszprém kulturális kisugárzású város, ahol egész évben figyelemre méltó események zajlanak. A VeszprémFest köztük egy gyűjtőlencse, amely világhírű előadókkal járul hozzá a kisugárzás erősödéséhez - fogalmazott Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, a város parlamenti képviselője a rendezvényről tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

 

- Az MVM mindig is felkarolta a színvonalas magyarországi zenei programokat, bár a Társaság elsősorban a komolyzenére koncentrál, emellett számos könnyűzenei koncert és fesztivál támogatója is volt – mondta Felkai György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs igazgatója.

- Megtisztelő, hogy a VeszprémFest főtámogatójaként kiemelt szerepet vállalhatunk a hazai kulturális élet egyik meghatározó nyári könnyűzenei eseményének megvalósulásában. Hiszünk abban, hogy egy ország valódi erejét nemcsak gazdasági sikerei, hanem történelme, kultúrája mutatja igazán, hiszen a kulturális értékek teremtése jótékony hatással van a nemzetgazdaság növekedésére - tette hozzá Felkai György.

Mint ismeretes, az MVM Magyar Villamos Művek nem kizárólag a villamosenergia- és földgázpiac meghatározó résztvevője, a hazai ellátásbiztonság letéteményese, de társadalmi súlyához mérten, felelős cégcsoportként működve évtizedek óta kiemelt támogatója az egyetemes és nemzeti kulturális értékek létrejöttének, megőrzésének. Az MVM Csoport a világ legtöbb nagyvállalatához hasonlóan vallja, hogy a gazdasági fejlődés ma már leképezhető a kultúra fejlettségi szintjén is. Ezen tényezők együttese nélkül elképzelhetetlen a fenntartható fejlődés, a jó gazdasági eredmények felmutatása, illetve a jól képzett fiatal nemzedék megtartása a magyar gazdaság számára.

 

Az idei VeszprémFest nyitókoncertjét Fatoumata Diawara mali énekes és Roberto Fonseca kubai zongorista közös produkciójával indul július 15-én, a következő négy napon pedig világsztárok, Katie Melua, a Vaya Con Dios, a Brand New Heavies és Youssou N'Dour adnak koncertet, a július 20-i vasárnapi záró esten a Magyar Jazz Napja alkalmából lesznek programok.

 

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató és Felkai György, az MVM Csoport kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatón együttműködési megállapodást írt alá, ezzel az MVM lett a zenei fesztivál főtámogatója.

 

Mészáros Zoltán korábban, a rendezvény veszprémi sajtótájékoztatóján elmondta: a fesztivál idei költségvetése meghaladja a 200 millió forintot, a város 20 millióval támogatja a VeszprémFestet, a központi költségvetésből 40-50 millió, a jegyeladásból 75 millió forintra számítanak.

.

Az idei VeszprémFest koncertjeinek helyszíne a vár. Mészáros Zoltán kiemelte, hogy július 16-án az Egyesült Királyság egyik legsikeresebb előadója, a grúz származású Katie Melua először ad koncertet Magyarországon. A softpop énekesnő eddig több mint 11 millió lemezt adott el, koncertjeire egymillióan voltak kíváncsiak.

A Dani Klein énekesnő által vezetett belga Vaya Con Dios már sokszor járt hazánkban, legutóbb tavaly Budapesten a búcsúturné keretében. Ez a koncertsorozat azonban annyira sikeres volt, hogy a gipsy-blues csapat a folytatás mellett döntött.

 A brit Brand New Heavies idén 25 éves és a kilencvenes évek elején nagy szerepet játszott az acid dzsessz megszületésében. A szenegáli Youssou N'Dour műfaja népzenei gyökerű popzeneként határozható meg. A Grammy-díjas énekes évtizedekkel ezelőtt fellépett már Budapesten egy segélykoncerten, de önálló estje még nem volt Magyarországon. Legnagyobb slágere a Neneh Cherry-vel közösen előadott 7 Seconds volt.

A Magyar Jazz Napja című, július 20-i programot Bágyi Balázs, a Magyar Jazz Szövetség elnöke ismertette. Mint kiemelte, a műfaj hazai napját hatodik éve rendezik meg, idén először Budapesten kívül.

Mészáros Zoltán elmondta, hogy tavaly 15 ezer vendég járt a VeszprémFesten és az elkészült felmérés szerint az átlagéletkor 39,7 év volt. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű