Félmillió látogató az atomerőműben
Legfrissebb

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

- Termelés a következő év elejétől

- Az együttműködésről és az élhető városról

- Az atomenergia tiszta és kiszámítható

- Feltételekkel látogatható az idősotthon

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Félmillió látogató az atomerőműben

2014. május 26. 13:10:42  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Paks, 2014. május 26., hétfő - Beck Ádám, a budapesti Wesselényi Miklós Műszaki Szakközép és Szakiskola diákja volt ma az MVM Paksi Atomerőmű Zrt Tájékoztató -és Látogató Központjának félmilliomodik látogatója. A tanulót Hamvas István vezérigazgató és dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató köszöntötte.


Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 1995 óta működteti Tájékoztató és Látogatóközpontját, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően népszerű és látványos bemutató hellyé vált a nukleáris energiatermelés iránt érdeklődő hazai és külföldi vendégek számára. Az atomerőmű közvetlen szomszédságában elhelyezkedő központ hétfőn fogadta 500.000. látogatóját.


- Mindig nagy öröm látni, hogy milyen sokan érdeklődnek a tevékenységünk iránt. Ez arra ösztönöz minket, hogy minél több olyan lehetőséget biztosítsunk a lakosság számára, ahol megismerkedhetnek az atomenergia hasznos és békéscélú felhasználásával. Mivel a jelenleg működő blokkok, terveink szerint még további húsz évig a magyar villamosenergia-termelés szolgálatában állnak majd, külön öröm, amikor fiatal érdeklődők ismerkednek meg a létesítménnyel, hiszen elmondhatjuk nekik, hogy az ő generációjuk számára is még hosszú évekig biztosítani tudjuk innen az atomenergia nyújtotta előnyöket – mondta Hamvas István vezérigazgató. - Ha ide jönnek a látogatók számára nem egy misztikum, hanem a valóság lesz a fejekben - folytatta. - Olyan tájékoztatást adunk, amellyel az ismereteket bővítve eloszlatjuk azokat a téves eszméket, amelyek sok esetben jobban megmaradnak, mint a valóság. Nálunk a nyitottság mellett segítünk abban, hogy meggyőződjenek arról, hogy a hetven százalék feletti elfogadottság megalapozott. A hitelesség egyik megalapozója a nyitottság- fűzte hozzá Hamvas István.


- Hazánk egyetlen, az ország villamosenergia-termelésének több mint felét adó atomerőműve a kezdetektől a nyitottság politikáját folytatja - erről Kovács Antal kommunikációs igazgató beszélt. A Tájékoztató és Látogatóközpontban saját szemével győződhet meg mindenki arról, hogy miért biztonságos, tiszta és gazdaságos megoldás a nukleáris energia hasznosítása – tette hozzá.

 

A látogatóközpont mellett maga az atomerőmű is megtekinthető egy speciálisan erre a célra kialakított látogatófolyosón, amely Európában is ritkaságszámba megy. Ezen túlmenően szintén nagy népszerűségnek örvend az Atomenergetikai Múzeum is, amelyet két évvel a megnyitása után, már több mint harmincötezren látogattak meg, és a hazai érdeklődők mellett, szintén rendszeresen fogad külföldi csoportokat.

A Paksi Atomerőművel és általánosságban az atomenergiával azok is megismerkedhettek az elmúlt években, akiknek eddig nem volt lehetőségük Paksra utazni, ugyanis a Jövőnk Energiája Interaktív Kamion mozgó tárlata rendszeresen látogatja az ország településeit és a nagyobb kulturális rendezvényeket.Ennek köszönhetően már közel kétszázezer emberhez jutott el az interaktív mobil kiállítás. 


Képünkön: a budapesti Wesselényi Miklós Műszaki Szakközép és Szakiskola diákcsoportja egy tortának is örülhetett. Beck Ádám, az ötszázezredik látogató, a képen jobbra. 

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű