Jordániában dolgozik az MVM OVIT
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. november 30.

- Kétszáz csomagot küldenek a gyermekotthonokba

- Összefoglaló, 2021. november 29.

- Süli János: hamis állítás, hogy a lakosságot eladósítjuk

- Összefoglaló, 2021. november 26.

- A zöldebb Paksért

- Összefoglaló, 2021. november 25.

- Összefoglaló, 2021. november 24.

- Összefoglaló, 2021. november 23.

- Összefoglaló, 2021. november 22.

- Összefoglaló, 2021. november 18.

- Közös nyilatkozat

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Jordániában dolgozik az MVM OVIT

2014. május 21. 16:53:05  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/ Mayer György) Paks, 2014. május 21., szerda – Az MVM OVIT Zrt, egy 2013-ban kiírt jordániai tendert nyert el, ennek keretében összesen 185 kilométer, 400 kV-os nagyfeszültségű távvezetéket épít, több mint 13 milliárd forint értékben. Felújít továbbá egy 58 kilométeres távvezetékszakaszt, ebből várhatóan 1,5 milliárd forint bevétele lesz.


A sikeres üzletkötést az Országházban jelentette be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója és Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja.


Szijjártó Péter többek között azt hangsúlyozta, hogy a kormány egyik legfontosabb célkitűzése a magyar termékek és szolgáltatások számára megnyitni a keleti piacokat, amely révén tovább erősödhet a magyar gazdaság.

Ezt célozta meg már 2010-ben az úgynevezett keleti nyitás politikája, hiszen az Európai Unióra történő fókuszálás mellett a keleti, ezen belül az arab országokra történő főkuszálás rendkívül fontos az ország számára.

A jordániai együttműködésünk az OVIT távvezeték építési projektje mellett további utakat is megnyithat, hiszen Jordánia is a közelmúltban döntött arról, hogy a Roszatom segítségével atomerőművet épít.

Ez további lehetőséget kínál az MVM részére, hogy közreműködjön a Műegyetemmel együtt a jordániai atomipari szakemberek képzésében. A beruházás ugyanakkor  beszállítási lehetőséget is teremthet a magyar vállalkozások számára.


Baji Csaba többek között azt emelte ki, hogy az OVIT jordániai tendernyerése egy újabb fontos mérföldkő annak érdekében, hogy megmutathassuk: a magyar szaktudás a világ élvonalába tartozik. Szólt arról is, hogy az MVM OVIT építheti meg a jordán villamos művek, a National Electric Power Company (NEPCO) Qatrana‒Amman West és Samra‒Amman West 400 kV-os, összesen 185 km hosszú villamos távvezeték hálózatát, amelynek értéke több mint 13 milliárd forint. Szintén az OVIT végezheti el öt különböző helyszínen egy 58 km hosszúságú, 132 kV-os feszültségszintű távvezetékek felújítását. A társaság szállítja az ehhez szükséges magas hőállóságú sodronyokat, szerelvényeket és az ezekhez tartozó vezetékeket is cseréli, további 1,5 milliárd forint értékben.       


Zaid Naffa köszöntőjében többek között a kiváló jordán – magyar kapcsolatokat említette, jelezve, hogy éppen 50 éve történt meg a két ország diplomáciai kapcsolatfelvétele.

Az elmúlt tíz évben megerősödött a két ország kapcsolata gazdasági, tudományos, kulturális, oktatási területen és ezt erősíti az OVIT sikeres tendernyerése is.

Jordánia megbízható partner az arab világban, egyben Magyarország stratégiai partnere is a térségben.

Képünkön: Baji Csaba: az MVM a nemzetközi piacokon is erősíti jelenlétét. (a szerző felvétele.) +++

                                       

  

 

 

x