Díjazták az energiatudatos vállalkozásokat
Legfrissebb

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

- Termelés a következő év elejétől

- Az együttműködésről és az élhető városról

- Az atomenergia tiszta és kiszámítható

- Feltételekkel látogatható az idősotthon

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Díjazták az energiatudatos vállalkozásokat

2014. május 14. 13:07:33  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/Mayer György) Budapest, 2014. május 14., szerda - A kormány azt szeretné elérni, hogy a háztartások mellett az iparban is Magyarországon legyen a legolcsóbb a villamos energia egész Európában – mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az MVM Partner Zrt. „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázatának mai budapesti díjátadóval egybekötött konferenciáján.

Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója szerint a régióban meghatározó, állami tulajdonú vállalatcsoport kötelessége az energiabiztonság megteremtése a villamos energia és a földgáz területén is.


Németh Lászlóné köszöntőjében többek között hangsúlyozta, hogy alacsony energia-árakat kell biztosítani ahhoz, hogy Magyarország megőrizze, sőt erősítse versenyképességét a világgazdaságban. A kormány éppen ezért megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését is.

Ennek részeként a közszolgáltatási törvény elfogadását követően egy nonprofit köz-műszolgáltatót fognak létrehozni. Ehhez szorosan kapcsolódik a paksi atomerőmű bővítése is, amely hosszú távon fogja megteremteni az olcsó energiaellátást.

 

Baji Csaba rámutatott: az MVM Csoport jelentős fejlődésen ment át az utóbbi években, a négy évvel ezelőtti 550 milliárd forintról az idén 1200 milliárd forintra növeli árbevételét. Közép-Európa 20. legjelentősebb vállalata lett, itthon pedig a legnagyobb állami céggé vált. A régióban meghatározó, állami tulajdonú vállalatcsoport kötelessége az energiabiztonság. Ezt segíti, hogy megvásárolták az E.ON gáz-üzletágát, így a villamos energia mellett a földgázellátás területén is meghatározó helyzetbe kerültek.

A cég felelőssége, hogy a fogyasztók részére magas színvonalon, elérhető áron biztosítsák az energiát, a parlament által elfogadott nemzeti energiapolitikának, és a kormányzati gazdaságpolitikájának megfelelően.


Baji Csaba azt is megemlítette, hogy mindez kötelességet is jelent, ezért kötelesek a társadalom felé olyan kezdeményezéseket tenni, amelyek lehetővé teszik az élhetőbb és környezettudatosabb környezet kialakítását, és éppen ezt segíti az MVM Partner kezdeményezése is.

Baji Csaba felhívta a figyelmet a paksi atomerőmű bővítésének fontosságára. Mint mondta: Pakson, úgy ahogy az előző generáció döntött a jelenlegi 4 atomerőművi blokk létrehozásáról, nekünk most a kapacitás-fenntartással kell biztosítanunk a jövő generációi felé az olcsó és biztonságos energiaellátást.


Az MVM Partner „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázaton az energiahatékonyság és energiatudatosság elveit mindennapi működésük során következetesen előtérbe helyező hazai vállalkozásokat ismerték el.

A fő cél az energiahatékonysági beruházások, szolgáltatások és törekvések népszerűsítése, a tudás- és tapasztalatcsere elősegítése. Az energiatudatosság nemcsak az egyének szintjén értékes és erősítendő gondolkodásmód.

Térnyerésének támogatása a magyar gazdaság egészét tekintve, fenntarthatósági és a környezetvédelmi megfontolásokból is kiemelt feladat. A több mint kétszáz beérkezett pályamunkát három kategóriában (mikro-, kis-, és középvállalatok) bírálták el és díjazták.

Az első helyezettek egy-egy hibrid autót kaptak egy éves használatba, a további dobogósok elektromos robogókkal és elektromos rollerekkel gazdagodtak.

 

A díjazottak listája: Mikrovállalati kategória: 1. Bicskei Oroszlán Patika Bt., 2. HAM Hangrád Méréstechnika Kft., 3. M.T. Hardy Kft.

Kisvállalati kategória: 1. Uniotech Csomagolástechnika Kft., 2. Rubin Informatikai Zrt.,

3. TCT Hungary Kft.,

Középvállalati kategória: 1. Centrum Jászapáti Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., 2. Sárvári Gyógyfürdő Kft., 3. Autentik Kft.


Képünkön: Baji Csaba (balról) a középvállalati kategória győzteseivel. (A szerző felvétele.). +++

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű