Szél Bernadett nem járt sikerrel a bíróságon
Legfrissebb

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

- Termelés a következő év elejétől

- Az együttműködésről és az élhető városról

- Az atomenergia tiszta és kiszámítható

- Feltételekkel látogatható az idősotthon

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Szél Bernadett nem járt sikerrel a bíróságon

2014. május 14. 11:53:34  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS/Kiss G. Péter) Szekszárd, 2014. május 14., szerda - A Szekszárdi Törvényszéken ma illetékesség hiányában megszüntették azt a két keresetet, amelyet Szél Bernadett az LMP társelnöke kezdeményezett az  MVM Paks II. Atomerőműfejlesztő Zrt. ellen.


Szél Bernadett azt szerette volna elérni, hogy a 2014. január 14-én Moszkvában aláírt megállapodásban szereplő, a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos ütemterv részleteit, továbbá a bővítéssel kapcsolatos hatástanulmányokat a rendelkezésre álló dokumentumok alapján megismerhesse.    


A beadványt tárgyaló dr. Ács Zoltán bíró a két ügyet egyesítette, majd helyt adott annak az atomerőműves, alperesi, hatáskört kifogásoló kérelemnek, hogy az ügyben nem a Szekszárdi Törvényszék, hanem a Szekszárdi Járásbíróság az illetékes. Mint az ítélet indoklásában egyebek között elhangzott, a járásbíróságon már más, több beadvány is tárgyalási szakaszban van, így tehát helyén való, hogy a mostani felperesi kérelmeket is itt tárgyalják.


A tárgyalás után Szél Bernadett a Paks-Press Hírügynökség kérdésére válaszolva elmondta, folytatja a persorozatot, annak érdekében, hogy a nyilvánosság értesülhessen a bővítés körülményeiről. 

Képünkön: a Szekszárdi Törvényszék épülete. (Paks-Press Fotó.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű